Prekršaj Holgatea zgrozio fudbalski svijet, ali niko ne vjeruje šta je izjavio Anel Ahmedhodžić

Prokomentarisao crveni karton saigrača

Prekršaj Holgatea zgrozio fudbalski svijet, ali niko ne vjeruje šta je izjavio Anel Ahmedhodžić

E. Čaušević

Sheffield United doživio je danas težak poraz na svom terenu od Brightona rezultatom 5:0, a meč je obilježio brutalan start i crveni karton Masona Holgatea. No, glavna priča nakon meča na Bramall Laneu je bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić zbog izjave koju je dao za engleske medije.

Sheffield je ponovo razočarao svoje navijače jer je odigrao utakmicu za zaborav u kojoj je "pukla petarda" nakon što je Brighton kao gost slavio sa 5:0.

Sve je za domaće krenulo nizbrdo već na startu utakmice kada je u 13. minuti Mason Holgate zbog žestokog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Holgate je faulirao Mitomu kojeg je žestoko udario u koljeno, a sudija je nakon konsultacija s VAR sobom pokazao igraču Sheffielda direktan crveni karton.

Nakon toga raspala se igra domaćeg tima. Gosti su u 20. minuti poveli golom Bounanottea, a četiri minute kasnije na 0:2 povisio je Welbeck. Do kraja meča vidjeli smo autogol Robinsona, te dva pogotka Adingre.

Oglasi

Međutim, pored žestokog prekršaja Holgatea koji je obilježio meč u centru pažnje našao se i bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić zbog izjave koju je dao za Sky Sports.

Ahmedhodžić je komentarisao utakmicu i iznenadio je sve komentarom da je siguran da Holgate nije zaslužio crveni karton iako su svi vidjeli kakav prekršaj je njegov saigrač napravio nad Mitomom.

"Ako me pitate za moje mišljenje onda ću reći da smatram da to nije bio crveni karton. Ne želimo više ništa dodati. Po onome što sam ja vidio na terenu ne mislim da je to bilo za crveni karton", rekao je Ahmedhožić i dodao.

"Možda ponovljeni snimak izgleda strašnije nego što je to zapravo bilo na terenu. Iz moje pozicije mislim da je to bio običan prekršaj".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield Untied je nakon 25 odigranih mečeva posljednji na tabeli Premiershipa sa svega 13 bodova koliko ima i Burnley. S druge strane Brighton je sada sedmi sa 38 bodova.

Top Komentari

Convict
Mali prvo se pisat nauci apakpanjo.
0 0
bk123
Anele ne rise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti