Ruski klubovi žele Anela Ahmedhodžića

Rubin i Lokomotiv žele bh. defanzivca

Ruski klubovi žele Anela Ahmedhodžića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić (22) povezivao se prethodnih mjeseci sa brojnim evropskim klubovima.

Defanzivac švedskog Malmea je odličnim igrama privukao pažnju na sebe, a povezivao se najviše sa Atalantom, Napolijem i Ajaxom.

Međutim, neće biti nikakvo čudo ako 22-godišnji bh. fudbaler karijeru nastavi u ruskoj Premijer ligi odakle su za Ahmedhodžića stigle dvije ponude.

List Sportbladet navodi kako su moskovska Lokomotiva i Rubin Kazan spremni da dovedu Ahmedhodžića i ponudili su cifru od sedam miliona eura.

Malme želi nekoliko miliona više. Za svog fudbalera traže barem devet miliona i nemaju namjeru da tek tako pristanu na prodaju bh. defanzivca.

Švedski velikan ima šansu da uđe u grupnu fazu Lige prvaka. Ahmedhodžić je standardan član prvog tima i zbog toga im se sa prodajom i ne žuri, a i finansijski stoje jako dobro.

Trener Rubina Leonid Slutsky često je kupovao u Švedskoj tokom trenerske karijere, a posljednja akvizicija koju je doveo je Sead Hakšabanović.

Sa druge stane moskovska Lokomotiva ima velike planove za naredne godine. Za sportskog direktoa imenovali su Ralpha Rangnicka i igrat će grupnu fazu Evropske lige.

Vidjet ćemo šta će se na kraju desiti sa Ahmedhodžićem. Već dugo se priča o velikom transferu, ali on još uvijek nosi dres Malmea.

Promo

Top Komentari

dinass
Sta je saad ovo od Atalante do ruskih klubova
9 1
WOLF20
Jel ovo onaj sto je za Atalantu potpisao???
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi