Ahmedhodžić kao nekad Nesta, ali Gerrardovi Rangersi golom u zadnjim sekundama ostali "živi"

Liga prvaka, kvalifikacije

Ahmedhodžić kao nekad Nesta, ali Gerrardovi Rangersi golom u zadnjim sekundama ostali "živi"

E. Škorić

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić odigrao je još jednu briljantnu partiju.

Malmo je u prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka ugostio škotskog prvaka, ekipu Glasgow Rangersa, te je ostvario značajnu pobjedu (2:1). Šveđani su mogli i do uvjerljivije pobjede, ali su primili gol praktično u zadnjim sekundama.

Poveli su golom Rieksa u 47. minuti, da bi asistent kod prvog gola Birmančević postigao u 49. minuti gol za 2:0.

Čuvao je Malmo rezultat, odolijevao napadima škotskog velikana, ali ipak Davis u 95. minuti pogađa za 2:1, pa Rangersu kojeg vodi Steven Gerrard donosi nešto bolji rezultat uoči revanša za sedam dana.

Anel Ahmedhodžić je bio sjajan tokom čitavog meča i jedan je od igrača utakmice, te je očigledno da nije slučajno to što je na pragu jednog od klubova iz Serije A.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Pragu Sparta je ugostila Monaco, a francuski velikan ima 2:0 i na pragu je prolaska u play-off. Tchouameni je u 37. minuti postigao vodeći gol za Monaco, a Volland u 59. minuti postavio konačnih 2:0.

Pobjednik duela Malmo - Rangers ide na boljeg iz dvomeča Olympiakos - Ludogorec, a Monaco će po svemu sudeći na pobjednika duela Genk - Šahtar.

Top Komentari

Soni
Rangers jednu sansu i zabise ali je Anel izdominirao i pokazao jos jednom vrhunsku kvalitetu. Bravo Anele!
24 1
Comandini
Isic iz Veleza je za njega Baresi
2 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi