Dinamo u play-offu Lige prvaka, veliko slavlje Ahmedhodžića i Nalića u Glasgowu

Odigrani revanš mečevi 3. pretkola

Dinamo u play-offu Lige prvaka, veliko slavlje Ahmedhodžića i Nalića u Glasgowu

E. Škorić

Nogometaši Dinama plasirali su se u play-off Lige prvaka.

Modri su na Maksimiru prošle sedmice odigrali 1:1 sa ekipom Legije, a večeras su u Varšavi slavili s 1:0 i to im je bilo dovoljno za plasman u play-off.

Gol odluke postigao je Franjić još u 20. minuti na asistenciju Ivanušeca. Dinamo se od kraja odbranio i izborio play-off, gdje ga čeka duel sa Sheriffom. Moldavcu su pomalo iznenađujuće izbacili Crvenu zvezdu.

Luka Menalo je za goste iz Zagreba igrao od 64., a Amer Gojak od 77. minute.

Malmo je napravio veliku stvar u Glasgowu, izbacivši škotskog velikana, ekipu Rangersa, predvođenu trenerom Stevenom Gerrardom.

Malmo je u Švedskoj slavio s 2:1, a istim je rezultatom slavio i u Škotskoj. Zanimljivo, Rangers je vodio s 1:0 golom Morelosa iz 19. minute, imao igrača više na poluvremenu, ali u nastavku primio dva gola.

Čolak je u 53. i 58. minuti pogađao za preokret i Malmu trasirao put u play-off. Veliko slavlje za bh. reprezentativce Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića. Prvi je odigrao cijeli meč, a drugi je ostao na klupi. Malme će u play-offu igrati protiv Ludogoreca koji je na penale izbacio Olympiakos.

Ranije su play-off pored Sheriffa i Dinama izborili i Slavia Prag, Šahtar, Monaco, Young Boys...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parovi play-offa Lige prvaka:

Salzburg (Aus) - Brondby (Dan)
Young Boys (Švi) - Ferencvaroš (Mađ)
Malmo (Šve) - Ludogorec (Bug)
Sheriff (Mol) - Dinamo Zg. (Hrv)
Monaco (Fra) - Šahtar (Ukr)
Benfica (Por) - PSV (Niz)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Najljepse od svega je to sto je izbjegnuto krvoprolice.. Svijet nije spreman za jos jednu predstavu divljaka iz Beograda i Zagreba, kojih budimo realni ne fali ni na jednoj ni na drugoj strani..
20 1
Mowzilla
Bravo nasi! (Ahmedhodzic, Nalic, Gojak, Menalo)
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije