Anel Ahmedhodžić je ponovo kapiten, ali danas nema niko ništa da mu prigovori za kapitensku traku
Anel Ahmedhodžić bio je tema svjetskih medija jer nije nosio kapitensku traku s duginim bojama - danas nije ni morao.

Sve po pravilima

Anel Ahmedhodžić je ponovo kapiten, ali danas nema niko ništa da mu prigovori za kapitensku traku

Eldar Ganibegović

Mnogo se pričalo o odluci Anela Ahmedhodžića da ne nosi kapitensku traku u duginim bojama. Danas je ponovo kapiten, no niko ništa ne može da mu prigovori.

U okviru 16. kola engleske Premier lige od 16 sati se na Bramall Laneu sastaju Sheffield United i Brentford.

Očekivano, naš Anel Ahmedhodžić našao se u početnoj postavi domaće ekipe te zajedno s Trustyjem i Robinsonom čini zadnju liniju Oštrica.

Osim toga, sjajni bh. defanzivac je i kapiten Sheffielda drugu utakmicu u nizu, no danas niko ništa ne može da mu prigovori.

Poznato je da je protiv Liverpoola nosio običnu kapitensku traku, a ne u duginim bojama u znak podrške LGBTQ+ zajednici, što je izazvalo dosta reakcija diljem svijeta.

Neki su ga podržali, neki ne, no jasno je da u klubu nije imao negativne posljedice, čim je i danas ponovo kapiten ekipe.

Oglasi

Ni danas Anel Ahmedhožić ne nosi traku u duginim bojama nego običnu, no niko ne može da mu zamjeri bilo šta.

Naime, kampanja je trajala od 2. do 7. decembra i tada su se trebale nositi posebne kapitenske trake, a od jučer je sve po starom.

Manchester United gubi, Liverpool se provukao

Ranije danas odigrana je jedna utakmica. Liverpool je ponovo odigrao stresan meč i slavi onakon preokreta s 1:2 kod Palacea.

U terminu od 16 sati igraju se još tri utakmice. Manchester United na svom terenu s 0:1 gubi od Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolvesi su upravo poravnali na 1:1 protiv Nottingham Foresta, dok je na meču Brightona i Burnleyja još uvijek 0.

Od 18:30 pratit ćemo utakmicu Aston Villa - Arsenal. Pratit će se posebno u Mostaru, s obzirom na to da za pet dana tim iz Birminghama dolazi u goste kod Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi