Hoće li Ahmedhodžić ostati bez kapitenske trake? Sheffield United donio odluku!

Bh. štoper u centru pažnje

Hoće li Ahmedhodžić ostati bez kapitenske trake? Sheffield United donio odluku!

Admin Čaušević

Anel Ahmedhodžić se proteklih dana našao u centru pažnje pošto je odbio da nosi kapitensku traku sa duginim bojama koja predstavlja podršku LGBTQ+ populaciji. Sve se dešavalo na meču Sheffield United - Liverpool koju su gosti dobili rezultatom 2:0.

Ahmedhodžić je po prvi put od dolaska u Sheffield United bio kapiten ovog kluba, ali je ujedno postao i prvi fudbaler koji u posljednjih sedam godina odbio nositi traku s duginim bojama.

Sve to je izazvalo dosta pažnje britanske javnosti, ali kako sada stvari stoje uopšte nije utjecalo na status bh. štopera u ekipi popularnih Oštrica.

Prema najavama sa Ostrva Ahmedhodžić će i dalje biti kapiten ekipe te se očekuje da nosi kapitensku traku i u duelu protiv Brentforda. Taj meč se igra u subotu.

Prvi kapiten ekipe Ollie Norwoord je suspendovan te neće konkurisati za subotnji duel pa će traka i dalje biti oko ruke 24-godišnjeg Ahmedhodžića.

Oglasi

Novi trener Chris Wilder je dao maksimalno povjerenje Ahmedhodžiću, a bh. reprezentativac mu se zahvalio na ukazanim savjetima i propustima.

"Zahvalan sam na sugestijama koje mi jee pokazao i sada mu se želim odužiti igrama na terenu. Mislim da je agresivnost glavna stvar koja mi je nedostajala i mislim da je on prava osoba da to ispravi."

"Mislim da smo sada na dobrom putu da vratimo tu agresivnost i da budemo još agresivniji i tvrđi, ako želite to da čujete", kazao je Ahmedhodžić.

Inače, iz Sheffield Uniteda su se oglasili dan nakon što Ahmedhodžić nije nosio traku s duginim bojama i dali su podršku LGBTQ+ populaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sheffield United ostaje ponosno podržavati kampanju 'Rainbow Laces' i igrati ključnu ulogu u osiguravanju naših LGBTQ+ navijača, želimo da osjete našu dobrodošlicu na Bramall Laneu", poručili su iz Oštrica.

Inače, Sheffield Unitedu ide poprilično loše u dosadašnjem dijelu sezone. Sa pet bodova iz 15 utakmica prikovani su na dno Premiershipa i odlazak u Championship je već sada izvjestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi