I Anel Ahmedhodžić na Olimpicu?

Na meti Lazija

I Anel Ahmedhodžić na Olimpicu?

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić ovog će ljeta skoro pa sigurno napustiti Švedsku.

Za defanzivca Malmea zanima se veliki broj timova, što je nedavno i sam priznao.

"Istina je da me traže razni klubovi, njih sedam, a radi se uglavnom o velikim klubovima", rekao je Ahmedhodžić, koji broji posljednje dane u Malmeu i koji će po svim prilikama postati rekorder kada je u pitanju izlazni transfer iz Švedske.

Njega prije svih želi Atalanta, zatim Milan i Atalanta, no italijanski mediji jutros donose vijest kako je Lazio trenutno jedan od timova koji pokušavaju da dogovore transfer.

Sportski direktor Lazija Igli Tare uveliko radi na transferima, a Mauriziju Sarriju za novu sezonu želi obezbijediti nekoliko novih igrača. Jedan od prioriteta je dovođenje štopera i 198 centimetara visoki i jako talentovani stoper Malmea smatra se jednom od najvećih želja.

22-godišnji štoper bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Pprema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Anel je 2020. godine debitovao za BiH i do sada je sakupio šest nastupa. Debitovao je protiv Moldavije u prijateljskom meču 9. januara, a prethodno je bio član mladih reprezentacija Švedske.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Najvece NEZNALICE I LAZOVI po pitanju TRANSFERA..Skoric i Sljivak..NOVINARSKI RETARDI..
4 2
vedo_os
Atalanta, zatim Milan i Atalanta...zanimljivo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi