Ahmedhodžić praktično potvrdio transfer, postaje najskuplji bh. defanzivac ikad

Odlazi iz Malmea

Ahmedhodžić praktično potvrdio transfer, postaje najskuplji bh. defanzivac ikad

A. Čaušević

Odlične igre u Malmeu te nastupi u reprezentaciji BiH Anelu Ahmedhodžiću su donijele odličan inostrani transfer koji je u završnoj fazi.

Ahmedhodžić će karijeru nastaviti u Seriji A, jednoj od najjačih evropskih liga koja je odlična za razvoj svakog defanzivca.

Talentovani bh. defanzivac je praktično potvrdio svoj transfer u Atalantu kazavši da su pregovori jako napredovali.

"Moj transfer nije zvaničan, ali su prgovori u naprednoj fazi. Tražila su me još dva kluba iz Italije", kazao je Ahmedhodžić u emisiji Clubhouse Gianluce Di Marzija.

Ranije su se spominjale cifre između šest i osam miliona eura što znači da će 21-godišnjak postati najskuplji bh. defanzivac ikad.

Inače, prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović. Plaćeni su po tri miliona eura.

Ahmedhodžić je kazao da je važne informacije o Seriji A dobio od Miralema Pjanića i Edina Džeke, ali i od Dejana Kulusevskog koji nastupa za Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Atalanta je idealno mjesto za mladog igrača koji želi napredovati, jedva čekam da to probam. Moj omiljeni igrač Atalante? Josip Iličić", otkrio je Ahmedhodžić Italijanima.

Bh. fudbaler će sezonu završiti u Malmeu, a transfer će biti realizovan na ljeto.

Top Komentari

Bhf111
Sretno. Ako Bog da da postane i najbolji odbrambeni ikad
18 0
Samkodk
Sta je Koladinac on nije odrbanbeni igrac?
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije