Ahmedhodžić napušta Sheffield: Ide u kultni klub i grad koji žive za fudbal?
FOTO: T. Hebib

Šveđani pišu

Ahmedhodžić napušta Sheffield: Ide u kultni klub i grad koji žive za fudbal?

Haris Zilić

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić (24) na ljeto bi mogao napustiti redove Sheffield Uniteda i karijeru nastaviti u još jednoj Ligi petice, ako je vjerovati posljednjim špekulacijama.

Švedski mediji donose vijest da je Napoli ponovo zagrijan za Ahmedhodižća i da su navodno već poslali ponudu Sheffieldu koju u engleskom klubu razmatraju.

Aktuelni prvak Italije je i prije tri godine imao želju da dovede našeg defanzivca, ali tada nije bilo konkretnih dogovora, ali ni poteza.

Ahmedhodžić igra sjajno u dresu Sheffielda. Prošle sezone je sa ekipom izborio ulazak u Premiership, a i ove sezone je u engleskom Premiershipu odigrao nekoliko odličnih utakmica.

Sa Sheffieldom ima ugovor do 2026. godine pa u gradu čelika očigledno gledaju da dobro zarade ovo ljeto na našem reprezentativcu.

Oglasi

Nema sumnje da je i ponuda Napolija dobra čim su u klubu uzeli u razmatranje.

Naš reprezentativac ima treutnu vrijednost od 18 miliona eura, a u tekućoj sezoni odigrao je 14 utakmica za Sheffield u svim takmičenjima ima i jedan postignut pogodak.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić je skupio 21 nastup i postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije ga bilo na okupljanijma reprezentacije u posljednjim akcijama, ali vjerujemo da će tu biti u martu kada nas očekuju utakmice baraža, prvo protiv Ukrajine, a zatim i potencijalno finale u borbi za EURO.

Nema sumnje da bi Ahmedhodžić podigao kvalitet naše igre, ali i njegov transfer u Napoli bi sigurno bio još jedan iskorak u karijeri. Poznato je da Napoli i jug Italije žive za fudbal, Maradona je njihova legenda, a i fudbal smatraju "religijom".

Top Komentari

BosanskaSvedska
Istina, sportsport.ba radi dobar poso ovaj put!
1 0
konjnakvadrat
Kad doticna pocne parlare italiano i D&G kolekcija na instagram,jupiiiii
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi