Agent Anela Ahmedhodžića počeo pregovore sa velikanom
Foto - Instagram

Čeka se transfer bh. defanzivca

Agent Anela Ahmedhodžića počeo pregovore sa velikanom

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić (22) karijeru bi mogao nastaviti u redovima nizozemskog velikana Ajaxa.

Italijanski mediji navode da je agent 22-godišnjeg fudbalera Markus Rosenberg razgovarao sa čelnicima Ajaxa i da su kontakti o potencijalnom transferu uspostavljeni.

Međutim, ponuda za Ahmedhodžića još uvijek nije konkretna, ali očekuje se da će u narednom periodu Ajaxova ponuda biti na stolu švedskog Malmea u kojem trenutno igra reprezentativac BiH.

Rosenberg ima jako dobre veze u Ajaxu. Kao igrač je nastupao za ovaj klub i u veoma je dobrim odnosima sa rukovodstvom kluba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CO_FCW-rvgj/[/instagram]

Zato neće biti nikakvo čudo ako reprezentativac Bosne i Hercegovine na kraju završi u redovima nizozemskog velikana umjesto u Atalanti sa kojom se dugo povezivao.

Oglasi

Malmo već ima ponudu tima iz Bergama. Italijanski tim navodno nudi devet miliona eura za bh. defanzivca uz četverogodišnji ugovor Ahmedhodžiću.

Ahmedhodžić: Želi me sedam timova i to ne bilo kakvih

Anel Ahmedhodžić je priznao da se za njega interesuje čak sedam klubova.

Bh. reprezentativac na izlaznim je vratima švedskog Malmea i samo je pitanje kada će biti objavljena vijest o njegovom transferu. U ovom klubu očekuju rekordnu zaradu od mladog stopera, a i on sam ne krije da ga žele mnogi timovi.

"Čekaj, da prebrojim... Sedam klubova me želi i to dobrih klubova", rekao je Anel u intervjuu za švedski Sydsvenskan.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CHV0c1ZnUAL/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Na pitanje novinara o mogućem transferu u Atalantu sa kojom se uveliko i odavno povezuje, Ahmedhodžić odgovara:

"Nije još ništa dogovoreno, ali jako je blizu. Još nije ništa odlučeno."

Promo

Top Komentari

JJRamzes
Dobar igrac. Za par godina vidim transfer od 20-30 miliona
9 1
Beclija90
Nema od toga nista. Samo nasi stalno pregovaraju 200 godina da bi dogovorili transfer... na kraju ce otic u tursku
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi