Dušan Tadić bi mogao napraviti veliki transfer
Foto - EPA

Napušta li Ajax?

Dušan Tadić bi mogao napraviti veliki transfer

M. Šljivak

Iskusni srbijanski fudbaler Dušan Tadić (32) mogao bi ovog ljeta napraviti veliki transfer.

Ovaj 32-godišnji ofanzivac Ajaxa karijeru bi mogao nastaviti u redovima Milana, a kako tvrdi Gianluca Di Marzio, Rossoneri su ozbiljno zainteresovani za njegove usluge.

Tim sa San Sira je nedavno ostao bez Hakana Calhanoglua. Turčin je napustio klub i prešao je u redove najvećeg rivala Intera, a Rossoneri su krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Idealno rješenje našli su u 32-godišnjem srbijanskom fudbaleru. Pokušat će da angažuju Tadića i interes je veoma ozbiljan.

Tadić već tri godine nosi dres ekipe Ajaxa. Među Kopljanicima igra zaista sjajno i nije nikakvo čudo što privlači veliki interes klubova iz mnogo jačih evropskih liga.

On je u prethodne tri sezone odigrao ukupno 149 utakmica za velikana iz Amsterdama i postigao je sjajnih 76 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tadić je u karijeri nastupao još za Southampton, Twente, Groningen i Vojvodinu, a ranije se također povezivao sa velikim evropskim imenima među kojima su Real Madrid i Barcelona, no do transfera nikad nije došlo.

Srbijanski fudbaler uživa igrajući za Ajax. Postao je i kapiten tima, pa neće biti nikakvo čudo ako odbije i eventualnu ponudu Milana koja se treba očekivati veoma brzo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Dobar je igrac Tadic al bolje ce mu bit da ajaxa i vise ce dogurati sa ajaxom nego sa milanom
2 2
miki30
Čuj veliki transfer, pa Ajax zadnjih godina bolja ekipa u Evropi nego Milan. Ponavljam zadnjih godina. Ovo bi više bilo stepenica nazad u karijeri nego kako vi kažete veliki transfer.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi