Ahmedhodžić je dobio najveće moguće priznanje, pohvalio se i njegov klub

Sjajne igre bh. defanzivca

Ahmedhodžić je dobio najveće moguće priznanje, pohvalio se i njegov klub

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić igra u sjajnoj formi.

Dobio je brojne pohvale čelnika, ali i navijača Sheffield Uniteda, te nije tajna da se sve priča o mogućem transferu već ovog ljeta.

Ahmedhodžić je na meti nekoliko klubova, a sada je izabran i u tim sezone Championshipa, drugog ranga engleskog nogometa.

Zauzeo je tu poziciju kao desni bek, što je očekivano.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=625017239646995&set=a.621771983304854[/facebook]

Iz Sheffielda su Anela nazvali bosanskom oštricom te mu uputili čestitku.

Oglasi

Pored bh. reprezentativca, u timu sezone iz ovog kluba je Iliman Ndiaye koji je upisao 14 pogodaka i dodao devet asistencija.

Cijena je Ahmedhodžiću skočila na 16 miliona eura, a kako stvari stoje Anela ćemo od naredne sezone gledati u novom klubu.

Dosta klubova je pokazalo interes za našeg sjajnog defanzivca, posljednji u nizu je bio Newcastlea, ali ostrvski mediji pišu da je jedan klub u velikoj prednosti i da bi to mogla biti naredne destinacija za Ahmedhodžića.

U pitanju je ekipa Wolverhamptona, koja na radu ima Ahmedhodžića, a ako je vjerovati pisanjima medija na Ostrvu, kontakti su već uspostavljeni.

Da ovo nije klasična medijska špekulacija svjedoče i posljednji podaci sa transfermarkta.

Upravo je Wolverhampton postavljen kao glavni favorit za dovođenje Ahmedhodžića, a nakon toga idu ekipe Newcastlea i Leicestera koje su se ranije dovodile u vezu sa bh. reprezentativcem.

Ahmedhodžić sa Sheffieldom ima četverogodišnji ugovor, tačnije vezan je do kraja sezone 2025/26.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić je u ovaj engleski tim stigao u ljeto 2022. godine iz Malmea. Transfer je iznosio četiri i po miliona eura.

Prethodno je šest mjeseci bio na posudbi u Bordeauxu, a pored Malmea nastupao je još za danski Hobro i mladi tim Nottingham Foresta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi