Šok u Engleskoj: Burnleyu će biti oduzeti bodovi, Ahmedhodžić kao šampion ide u Premiership?

Nevjerovatan razvoj situacije

Šok u Engleskoj: Burnleyu će biti oduzeti bodovi, Ahmedhodžić kao šampion ide u Premiership?

E. Oštraković

Ekipa Burnleya nalazi se u neočekivanom problemu pred sami kraj prvenstva u Championshipu, a sve zbog utakmice koja je odigrana prošle sedmice protiv Readinga.

Naime, ta utakmica završena je neriješeno, a važan je to bod za Reading u borbi za opstanak u ligi, međutim jedan tim uočio je "nepravilnosti".

Žalili su se tako iz Huddersfielda čelnicima saveza da je Kompany protiv Readinga namjerno izveo kombinovan i jako slab tim i da je zato kiksao na ovoj utakmici.

Upravo Huddersfield se žestoko bori za opstanak sa Readingom, te su pratili dešavanja sa ove utakmice, a šest izmjena u početnih 11 Burnleya nije im moglo promaći.

Tim koji sa klupe predvodi Vincent Kompany ove sezone u Championshipu igrao je zaista sjajno i već su izborili promociju u Premiership.

Ipak, sve to sada je došlo pod znak pitanja jer su iz EFL-a sve shvatili ozbiljno i tražili očitovanje od Burnleya povodom optužbi koje su stigle na njihov račun.

Oglasi

Ukoliko se ispostavi da su tvrdnje Huddersfielda tačne, ekipu Burnleya očekuje novčana kazna, ali i vrlo vjerovatno oduzimanje bodova, tvrde engleski mediji.

Još uvijek nije poznato koliko bodova bi bilo oduzeto Burnleyu, ali sve to moglo bi dovesti do scenarija da Ahmedhodžić sa svojim Sheffieldom na kraju sezone završi kao prvak.

Iz Burnleya tvrde da su rotirali jer su glavni igrači bili umorni i da su htjeli dati šansu igračima koji su manje igrali ove sezone.

Ironično, Burnley je jučer izveo najjači sastav na domaćem terenu protiv još jedne ekipe koja se bori za opstanak, a to je QPR.

Oglasi

Uprkos tome gosti su ostvarili pobjedu od 2:1 i tako sigurno pomrsili planove koje su imale druge ekipe koje se bore sa njima.

Ekipa Burnleya je od dolaska Kompanyja na klupu ovog tima postala sve ono što prije nikada nije bila jer su krenuli da igraju pravi napadački fudbal.

Naime, upravo Burnley ima najbolje strijelce u svojoj ekipi, ali osim toga primili su i najmanje golova od svih ekipa.

Pogodio je sa pojačanjima koje je doveo, ali jasno je da je ispred Kompanyja tek pravi izazov jer će raditi u Premiershipu.

Naravno, sve to pod uslovom da EFL ne izrekne neku kaznu zbog svega što se desilo u prethodnim danima i utakmici protiv Readinga.

Kada je riječ o Huddersfieldu i Readingu stanje je jako teško za obje ekipe. Huddersfield ima 44 boda, a Reading bod manje. Ove dvije ekipe sastaju se u zadnjem kolu.

Top Komentari

user1656135209
Ozbiljan portal. ?
0 0
rl9_barca
Koje gluposti,lik prije 7kola osigurao premijer logu,mozd prvotimcima odmor dati i s juniorima igrato,kohga briga,imao je hadersfild 44kola za opstanak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi