O transferu Ahmedhodžića mnogo se priča, on je jasno kazao gdje se vidi naredne sezone

Iza sebe ima sezonu za pamćenje

O transferu Ahmedhodžića mnogo se priča, on je jasno kazao gdje se vidi naredne sezone

S. Mlaćo

Nakon sjajne sezone bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić povezuje se sa velikim brojem klubova.

Ahmedhodžić je sa Shefield Unitedom izborio plasman  u Premier ligu te prema svemu sudeći ipak neće mijenjati kluba.

To će se naravno znati tek na ljeto, no prema trenutnoj situaciji, spreman je za nove izazove, ali u istom klubu.

"Spremni smo za nastup u Premiershipu. Imamo mnogo samopouzdanja i nadam se da će stvari ići kako planiramo. Naš plan je počeo od prošlog ljeta, ostvarili smo zacrtano, a  sada nastavljamo dalje“, rekao je bh. reprezentativac engleskim medijima.

Ističe da Sheffield ima vrhunske igrače i da može igrati na vrhunskom nivou, te da se neće prepasti Premier lige, što govori da ne razmišlja o novom klubu, ali naravno sve opcije su itekako otvorene.

On je u 40 utakmica za svoj klub upisao čak i sedam golova, iako nastupa u zadnjoj liniji.

Oglasi

Dodao je dvije asistencije.

Osim izborenog plasmana, nemoguće je nespomenuti kakve fenomenalne partije je pružao reprezentativac Bosne i Hercegovine tokom cijele sezone.

Nedavno je je udruženje navijača Sheffield Uniteda Lincolnshire Blades uručilo sasvim zasluženo priznanje Ahmedhodžiću za najboljeg igrača sezone.

U svojoj prvoj sezoni u Premiership svojim sjajnim igrama naš reprezentativac našao je svoje mjesto u najboljem timu sezone u zvaničnom izboru Championshipa.

"Ponosni predstavljamo da je najbolji igrač udruženja navijača za sezonu 2022/2023 Anel Ahmedhodžić. Kakvo pojačanje, kakav igrač", naveli su tada iz Lincolnshire Bladesa.

Kada je riječ o ovom udruženju navijača, oni dolaze iz regije Lincolnshire koja se nalazi na granici sa Sheffieldom.

U Englesku je sjajni defanzivac stigao iz švedskog Malmoa, a nastupao je i za Bordeaux, Hobro...

Prema transfermarktu, vrijednost mu je 16 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti