Bivši bh. reprezentativac koji je igrao na Mundijalu u Brazilu okončao karijeru u 32. godini

Anel Hadžić donio odluku

Bivši bh. reprezentativac koji je igrao na Mundijalu u Brazilu okončao karijeru u 32. godini

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić odlučio je da okonča nogometnu karijeru.

Anel je u 32. godini i pomalo neočekivano saopštio javnosti da je vrijeme za nogometnu penziju.

Ponikao je u Riedu, igrao za prvi tim Rieda, za Sturm, potom u Turskoj za Eskisehirspor i u Mađarskoj za Videoton i Fehervar, da bi na kraju karijeru okončao u austrijskom Welsu. Prethodno je krakto nastupao i za Wacker.

Ima dva nastupa za U21 reprezentaciju Austrije, ali i 14 nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH za koju je debitovao 5. marta 2014. godine u prijateljskom meču protiv Egipta. Imao je tu čast da odigra pola sata u meču Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Irana, dok je mečeve protiv Argentine i Nigerije presjedio na klupi.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Nakon 16 uspješnih i prekrasnih godina profesionalnog nogometaša vrijeme je za oproštaj. Imao sam najljepše trenutke, uspone i padove u karijeri, ali sve je to dio nogometa. Bila je ovo jedna od najtežih odluka povući se iz života profesionalnog nogometaša, ali nakon mjeseci razmišljanja i razgovora s najbližima došao sam do ove životne odluke - Nogomet je moj život i bit će zauvijek, u svakom slučaju nije me ispunjavalo više zadnjih mjeseci! Ostat ću u nogometnoj branši koliko god mogu i dati sve od sebe kao i uvijek, ali sada su prioriteti neki drugi. Neke velike stvari dolaze s 2022. godinom i novo životno poglavlje. U tom smislu želio bih se zahvaliti supruzi, porodici i najvećim fanovima koji su me podržavali svih ovih godina", poručio je Hadžić.

Top Komentari

E ko je sve igrao za repku Tito dragi. Ovog anonimusa i neznalicu uvali valter adis u reprezentaciju a ni roditelji mu nisu znali da se bavi fudbalom. Kakvih je fudbalera BH liga imala za 50 klasa boljih od ive ublehe.
0 3
sportskenovosti
O kakvim fanovima ovaj roki priča!?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi