Bio je Sušićev iznenađujući džoker, Džeko mu je vjenčani kum i opet ga je zadesio isti "problem"

Bivši reprezentativac BiH

Bio je Sušićev iznenađujući džoker, Džeko mu je vjenčani kum i opet ga je zadesio isti "problem"

A. Čaušević

Svjetsko prvenstvo 2014. godine je i dalje jedino veliko takmičenje na kojem je nastupila Bosna i Hercegovina. Od toga je prošlo sedam godina i Zmajevi još uvijek čekaju na novi uspjeh koji će dignuti naciju na noge. 

Na svom jedinom Mundijalu Bosna i Hercegovina je izgubila od Argentine i Nigerije te pobijedila Iran i to sa 3:1. Protiv Iranaca nastupio je i Anel Hadžić.

Hadžić je bio svojevrsni džoker selektora Safeta Sušića jer je za reprezentaciju debitovao svega nekoliko mjeseci ranije. Nije prošao ni kvalifikacioni ciklus. Igrao je protiv Egipta i Obale Slonovače, ali svejedno popularni Pape ga je uvrstio na spisak od 23 igrača.

Ehsan Haji Safi, Anel Hadzic - Ehsan Haji Safi and Anel Hadzic Photos - Bosnia-Herzegovina v Iran: Group F - Zimbio

I poslije odlaska Sušića s klupe Hadžić je u eri Mehmeda Baždarevića imao status reprezentativca, a posljednji nastup za bh. nacionalni tim upisao je protiv Gibraltara prije više od četiri godine. Skupio je ukupno 14 nastupa.

Hadžić je bh. javnosti poznat i po tome što mu je vjenačni kum Edin Džeko. Veznjak se oženio prije dvije godine u Sarajevu na zaista glamuroznoj ceremoniji sa oko 300 zvanica.

Oglasi

Poznat je i po tome što iskazuje svoju ljubav prema FK Sarajevo. Ranije se i nekoliko puta povezivao sa Bordo timom, ali do dogovora nije došlo. Posebno je to bilo aktuelno prošle godine kada je imao slobodne papire.

Hadžić je prvi put slobodan postao u aprilu 2020. godine kada je napustio Fehervar i od tada mu je trebalo skoro devet mjeseci da pronađe novi klub. Zimus se skrasio u austrijskom drugoligašu Wackeru.

Na kraju sezone ovog 31-godišnjak je zadesio isti "problem" kao i prošle godine pošto je primoran ponovo da traži novi klub. Wacker je napustio nakon svega deset utakmica, potvrdili su austrijski mediji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Potpunu igračku afirmaciju je stekao upravu u Austriji. Ima preko 200 nastupa u tamošnjoj Bundesligi. Igrao je za Ried s kojim je osvojio i Kup te Sturm iz Graza.

Igrao je dosta dugo i u Mađarskoj za Videoton, odnosno današnji Fehervars kojim je nastupao i u grupnoj fazi Europa lige. S ovim klubom je osvojio Kup i prvenstvo. Imao je i kratku epizodu u turskom Eskisheirsporu.

Top Komentari

Popularni Pape poveo ovoga na SP nakon tri odigrane utakmice a nije poveo Zuku koji je uz Spahu bio glavni u zadnjoj liniji. Hocemo li pogledat je li Papetov brat bio i ovome menadzer?
16 2
DadiG
Ovo samo Čaušević može napisati. Poznat po tome što mu je Džeko kum. Koji idiotluk
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi