Anelka je prošao pravi pakao u svlačionici Reala zbog dvojice igrača: "Gledali su me ko uljeza"

Za Kraljeve igrao samo jednu sezonu

Anelka je prošao pravi pakao u svlačionici Reala zbog dvojice igrača: "Gledali su me ko uljeza"

Endin Čaušević

Nicolas Anelka je na ljeto 1999. godine stigao u Real Madrid iz Arsenala kao veliko pojačanje.

Kraljevski klub je tada platio francuskog napadača 35 miliona eura što je tada bila ogromna suma novca. Anelka je važio za jednog od najboljih napadača u Evropi, ali u Realu to nije opravdao.

Anelka se nikako nije snašao u kraljevskom klubu i imao je raznih problema. Tadašnji trener ovog tima Vicente del Bosque otkrio je da je Anelka jednom čak odbio da dođe na trening jer mu je bilo krivo što saigrači ne slave s njim golove.

"Jednog dana Anelka nam je u svlačionici reako da nije sretan što saigrači ne slave golove s njim. Odlučio je da ne dolazi na treninge dva dana, klub ga je kaznio", otkrio je Del Bosque.

Međutim, nakon te izjave Anelka se ekspresno oglasio i otkrio je svoju stranu priče. Poručio je da mu nije bilo lako biti u svlačionici gdje je itekako bio nepoželjan gost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Od prvog dana u Real Madridu sam za mnoge bio samo uljez jer je bilo dosta njih koji nisu željeli da ja dođem u klub. Španski igrači su tada vodili glavnu riječ, a to su Raul i Hierro koji su bili odlični prijatelji. Kada sam izbacio Raula iz prvog sastava počeli su problemi. Bilo mi je jasno da to nije klub za mene".

Anelka je samo godinu dana kasnije odlučio da napusti Santiago Bernabeu i karijeru je nastavio u dresu PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti