Kako je bilo u svlačionici Galaktikosa? "Saigrači ne slave s njim, naljuti se i ne dođe na trening"

Del Bosque otkrio

Kako je bilo u svlačionici Galaktikosa? "Saigrači ne slave s njim, naljuti se i ne dođe na trening"

A. Čaušević

Svlačionicu prepunu fudblaskih zvijezda nikada nije lako kontorlisati. Upravo iz tog razloga klupa Real Madrida slovi za najužareniju na svijetu. 

Vicente Del Bosque je Real Madrid trenirao od 1999. do 2003. godine i bio je šef stručnog štaba slavnoj generaciji Galaktikosa koju su predvodili Zinedine Zidane, Luis Figo, Raul Gonzalez i drugi.

Trofejni španski stručnjak je u ekipi imao nekoliko "tempiranih bombi", jedna takva je bio Nicolas Anelka koji čini se baš nije bio omiljen među saigračima.

"Jednog dana Anelka nam je u svlačionici reako da nije sretan što saigrači ne slave golove s njim. Odlučio je da ne dolazi na treninge dva dana, klub ga je kaznio", otkrio je Del Bosque.

Bilo je to u sezoni 1999/2000. Anelka je došao u Real iz Arsenala za 35 miliona eura, ali u Madridu se uspio zadržati svega godinu. Odigrao je 33 utakmice, zabio sedam golova, ali i osvojio Ligu prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ima klubova vise nego kose na glavi...
3 1
dinass
Odlican igrac sa problematicnom glavom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi