"Mbappe je broj jedan u PSG-u i sada Messi mora da mu služi jer nije glavna zvijezda"

Anelka je bio jasan

"Mbappe je broj jedan u PSG-u i sada Messi mora da mu služi jer nije glavna zvijezda"

E. Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Nicolas Anelka govorio je o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi Kylian Mbappe.

Mbappe s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone i kako stvari stoje neće ga produžiti. Ljetos je bio blizu odlaska u Real Madrid, ali je na kraju PSG odbio da proda svog ponajboljeg igrača.

O Mbappeu je pričao i nekadašnji napadač ovog kluba Anelka koji je u svojoj bogatoj karijeri igrao i za PSG, ali i za Real Madrid.

Anelka je jednostavno poručio da Mbappe mora biti broj jedan u PSG-u i da iz kluba moraju dati do znanja ovom napadaču da je najvažniji igrač i na taj način pokušati ga nagovoriti da potpiše novi ugovor.

"Mbappe mora biti lider u napadu jer je on broj jedan. Messi je bio u Barceloni glavna zvijezda, ali sada mora da 'služi' Mbappeu. U klubu je već pet godina i Messi to mora da poštuje", poručio je Anelka.

Anelka je poručio da vjeruje da trenutno nema boljeg fudbalera na svijetu od Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je fantastičan fudbaler i nevjerovatno je brz. Mislim da nema boljeg na svijetu trenutno od njega. Ako PSG želi da ima najbolji tim na svijetu onda moraju učiniti sve da ga zadrže u svojoj ekipi", kaže Anelka i dodaje.

"Veoma je jasno šta je u Mbappeovoj glavi. Želi novi izazov i to ima smisla. Sanja o osvajanju Zlatne lopte i kako da je osvoji ako igra u šestoj najjačoj ligi u Evropi po UEFA-inom koeficijenut? Da je protekle tri godine igrao u Engleskoj ili Španiji sigurno bi već imao Zlatnu loptu".

Top Komentari

vedin
Pa ako je najbolji zašto to nedavno nije pokazao na EP?
1 0
Mingiling
Mbpćihhhaaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi