Novi eurogol na bh. terenima: Publika u Doboju danas je aplaudirala Anesu Hrustanoviću
Anes Hrustanović postigao je danas eurogol u pobjedi Simm Baua protiv Moševca.

Prijateljska utakmica

Novi eurogol na bh. terenima: Publika u Doboju danas je aplaudirala Anesu Hrustanoviću

E. Ganibegović

U prijateljskoj utakmici danas su se sastali Simm Bau iz Kosove i Moševac. Krajnji rezultat glasio je 3:0 u korist člana Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvi problemi za domaći tim u 28. minuti. Zbog povrede je igru napustio Piljug, a umjesto njega na teren je učao Bečak. 

Najljepši momenat utakmice u 38. minuti. Nakon jedne akcije lopta dolazi do Anesa Hrustanovića koji postiže eurogol i dovodi Simm Bau u vodstvo od 1:0. 

Već na startu drugog dijela novi gol u mreži Moševca, a strijelac je bio Poturalić. Konačnih 3:0 postavio je Albijanić u 88. minuti, nakon što je iskoristio grešku protivničkog golmana. 

Novu prijateljsku utakmicu Simm Bau igra za vikend protiv Krupe u Krupi na Vrbasu, te tako polako privode kraju pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH. 

Oglasi

Nakon prvih 15 kola Simm Bau se nalazi na 6. poziciji s 22 osvojena boda, a prvu utakmicu u nastavku sezone igrat će na domaćem terenu protiv gradačačke Zvijezde 4. marta. 

Hrustanovića što se tiče, radi se o bivšem fudbaleru Mladosti iz Kaknja i bivšem juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine čije su fudbalske sposobnosti već poznate na bh. terenima.

On je u Simm Bau stigao ljetos nakon što mu je propao angažman u dobojskoj Slogi zbog problema pri registraciji, te bi, ukoliko ovako nastavi, već naredne sezone mogao zaigrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odakle se za njegove usluge već interesuju neki timovi.

Ove sezone 20-godišnji veznjak nije propustio niti jednu utakmicu Simm Baua u ligi, odnosno nastupio je na svih 15 i ima učinak od dva gola i dvije asistencije. 

Prijateljska utakmica:

Simm Bau - Moševac 3:0 (Hrustanović 38', Poturalić 49', Albijanić 88') 

Top Komentari

user1676180326
Auuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi