TOŠK ubjedljiv protiv BFK Simm Bau

Derbi lakše od očekivanog pripao domaćinu, Šerbo uspješno debitovao

TOŠK ubjedljiv protiv BFK Simm Bau

S. Mlaćo
U posljednjem meču 12. kola Prve lige FBiH snage su u Tešnju odmjerili NK TOŠK i BFK Simm Bau.

Na kraju je završilo 3:0 za TOŠK, te je Bakir Šerbo uspješno debitovao na klupi tima iz Tešnja.

Šerbo je u potpunosti nadmudrio svog kolegu Jasmina Džidića i navijači TOŠK-a se nadaju boljim igrama tima u nastavku sezone.

TOŠK je bio bolji rival prvo poluvrijeme i to je krunisao pogotkom Kerima Tatara. Gosti su bili potpuno bezopasni, a kod domaćina vrijedi izdvojiti i priliku za Kenana Šarića, no šutirao je preko gola.

Domaći su nastavili u istom ritmu te preko raspoloženog Tatara u 66. minuti dolaze do drugog gola.

Asistenciju je upisao Duraković i bilo je jasno da će tri boda ostati na Lukama.

Oglasi

Gosti su potpuno razočarali, djelovali blijedo i bezidejno, što je na kraju potvrdio i sam rezultat meča.. U 75. minuti Sanjin Lelić je pogodio stativu gola gostiju te su gosti iz Maglaja imali mnogo sreće.

Do kraja je za 3:0 pogodio danas veoma agilni Lelić i domaći su mogli da slave važna tri boda.

Ovom pobjedom TOŠK je došao na sedmo mjesto i ima 17 bodova na svom kontu, dok je BFK Simm Bau šestoplasirani sa bodom više.

U narednom kolu TOŠK gostuje kod FK Budućnost, dok BFK Simm Bau dočekuje ekipu Rudara iz Kaknja.

Prva liga FBiH, 12.kolo

NK TOŠK Tešanj – BFK Simm Bau 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Selimović, Dubačkić, Hukara, Duraković, Lelić, Kurdić, Tatar, Šarić, Osmanović, Zec, Tabak. Trener: Bakir Šerbo.

BFK Simm Bau: Hodžić, Bradara, Jazvin, Bečak, Mehić, Vasiljevć, Mamić, Čago, Stojanov, Sažić, Hrustanović. Trener: Jasmin Džidić.

Top Komentari

Brazuka
Simm bau opet opasno igra za kladionicu. Smiješne golove su primali kao u gabeli gsje je bilo 2/1. Sta radi taj mujkanovic? Ko pere pare? Saveze policijo reaguj
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi