Pet golmana ne brani ovaj projektil: O mladom Zmaju priča cijela Slovenija!
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao eurogol na debiju u Prvoj ligi.

Golčina Krdžalića

Pet golmana ne brani ovaj projektil: O mladom Zmaju priča cijela Slovenija!

E. Ganibegović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je debitovao za Olimpiju u Prvoj ligi Slovenije i to na sjajan način. Postigao je eurogol.

U okviru 21. kola slovenačke Prve lige Olimpija je kao domaćin s 2:1 slavila protiv Brava. 

Oba pogotka za tim iz Ljubljane postigli su bh. fudbaleri. Prvi je bio djelo Kvesića koji je pogodio s 11 metara u 50. minuti.

Najbolji momenat utakmice devet minuta kasnije. Lopta dolazi do 18-godišnjeg bh. fudbalera Anesa Krdžalića koji je ispalio nezaustavljiv projektil u mrežu gostiju.

Poraz Brava ublažio je Kramarić koji je u 70. minuti postigao gol iz penala, no više od toga gostujući tim na stadionu Stožice nije mogao. 

Za Krdžalića koji je dijete zagrebačkog Dinama ovo je bio debi u elitnom rangu slovenačkog fudbala i definitivno će ga na najbolji mogući način pamtiti do kraja života. 

Oglasi

Radi se o mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine. Prošao je sve omladinske selekcije, a nedavno je upisao i debi za U-21 selekciju. 

Njegov posao primarno nije da zabija golove, s obzirom na to da se radi o defanzivnom veznjaku, no pokazao je da se i u toj ulozi itekako dobro može snaći.

Nadamo se kako će nastaviti u ovom ritmu, te da će se razvijati na pravilan način kako bi uskoro i reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila još jednog sjajnog igrača.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga, 21. kolo:

Olimpija - Bravo 2:1 (Kvesić 50', Krdžalić 59'; Kramarić 70') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti