Anes Mašić danas postaje novi igrač NK Čelik
Mašić u dresu mlade reprezentacije BiH na utakmici protiv Italije na Bilinom polju

Napadač dolazi na Bilino polje

Anes Mašić danas postaje novi igrač NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju od 18 sati odigrati generalku pred početak sezone u 1.ligi FBiH. Protivnik Zeničanima bit će ekipa Laktaša, koja u narednoj sezoni ima visoke ambicije u 1.ligi RS-a.

Izabranici Armina Duvnjaka od početka priprema odigrali su četiri pripremne utakmice. U Zenici su savladali Mladost Kikače 2:1, dok su remizirali protiv Rudara iz Kaknja 1:1, te Šibenika 0:0. U srijedu su gostovali u Vojkovićima, kod ekipe Famosa, gdje su poraženi 2:0 u veoma gruboj utakmici, gdje su bez ikakve potrebe prednjačili domaći nogometaši.

Na toj utakmici nekolicina igrača doživjela je povrede, dok je golman Ajdin Brkić povrijedio rame, te će sigurno pauzirati u narednom periodu, odnosno propustit će početak prvenstva.

Kako je šef stručnog štaba Armin Duvnjak nakon utakmice protiv Šibenika i najavio, klub će angažovati još jednog napadača, a izbor je pao na 23-godišnjeg Anesa Mašića.

Kako saznajemo ovaj nogometaš rođen u Bugojnu danas će doći u prostorije kluba s Bilinog polja, potpisati ugovor, te se pridružiti ekipi na popodnevnom treningu.
Mašić je dobro poznato ime sa bh. terena, napadač je svoju karijeru počeo u Iskri, da bi prešao u juniore Zrinjskog, gdje je potpisao i profesionalni ugovor. Sa klubom iz Mostara osvojio je i titulu prvaka BiH, a još je nastupao za GOŠK, Posušje, te posljednjih pola sezone za ekipu Travnika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za ekipu s Pirote, koja nije uspjela da ostane u 1. Ligi FBiH u prošloj sezoni, Mašić je odigrao 14 utakmica, postigao sedam golova uz tri asistencije. Za mladu reprezentaciju BiH, ovaj napadač upisao je 10 nastupa, te je postigao i četiri gola.

Mašić će kompletirati ofanzivni dio ekipe Zeničana, koji će na raspolaganju pored njega imati još Bronju, Salkanovića, te Karića, koji je van stroja zbog povrede.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Samo Čelik
1 0
Zenicanin
Ekstraaaaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti