Navijači su čekali, a Di Maria je sada otkrio - Argentinci su u beznađu nakon njegove odluke

Odlučio kada će se oprostiti od reprezentacije

Navijači su čekali, a Di Maria je sada otkrio - Argentinci su u beznađu nakon njegove odluke

Eldar Ganibegović

Angel di Maria se sprema za povlačenje iz fudbala, a osim toga se sprema za povlačenje iz reprezentacije Argentine. Sada je poznato i kada će se to dogoditi. 

Anhel Di Maria se ovog ljeta vratio u Benficu i potpisao ugovor na jednu sezonu. Di Maria se sprema da se povuče iz fudbala, a već je najavio kada će odigrati svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju Argentine.

Di Maria je omiljen u Argentini nakon njegovih impresivnih nastupa posljednjih godina. Argentinac je postigao izuzetno važne golove za svoju reprezentaciju.

[twitter]https://www.digisport.ro/fotbal/fotbal-international/angel-di-maria-a-anuntat-cand-se-va-retrage-de-la-echipa-nationala-2631073[/twitter]

Inače, 48. izdanje Copa America održat će se sljedećeg ljeta. Argentina je branioc trofeja, nakon pobjede u finalu protiv Brazila, rezultatom 1:0. Odlučujući pogodak postigao je upravo Angel di Maria.

Nedavno je fudbaler s nadimkom "El Fideo" objavio da se povlači iz reprezentacije.

Oglasi

"Napustit ću reprezentaciju Argentine nakon Copa Americe. Za mene je gotovo.

Zagrlio sam Messija u PSG-u i rekao: Jedino na čemu sam zahvalan je što sam mogao da igram s tobom u klubu, što sam mogao da te viđam svaki dan", rekao je Di Maria, a citirao italijanski novinar Fabrizio Romano.

Anhel Di Maria je startovao i u finalu Svjetskog prvenstva, u kojem je Argentina pobijedila Francusku. Iako se jedva oporavio od povrede, Di Maria je imao izuzetan učinak.

Di Maria je iznudio jedanaesterac iz kojeg je Messi opostigao gol, a potom postigao pogodak kojim je Argentina povela s 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi