Drama se dešavala s Di Marijom pred finale - Neko se uopšte ne bi ni pojavio
Legendarni Argentinac Angel Di Maria izborio je penal i postigao je pogodak za vodstvo od 2:0 u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske (Foto: EPA)

Pretrpio je ozbiljan strah

Drama se dešavala s Di Marijom pred finale - Neko se uopšte ne bi ni pojavio

Midhat Šljivak

Angel Di Maria odigrao je fenomenalno finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske, a u pobjedu Argentine nakon penala ugradio je gol i asistenciju koju je zabilježio iznudivši penal kojeg je Lionel Messi pretvorio u pogodak.

Angel Di Maria je godinama bio u sjeni velikih zvijezda gdje god da je igrao, ali je često pokazivao da je vrhunski fudbalski majstor.

To je još jednom dokazao u finalu Svjetskog prvenstva. Izborio je penal, a zatim je i pogodio za prednost Gaučosa od 2:0 nakon čega nije mogao zadržati emocije i zaplakao je na terenu.

Nije 34-godišnjem Argentincu bilo lako ući u ovaj meč. Pred ovu utakmicu misli su mu bile uz njegovu četverogodišnju kćerku koja je završila u jednoj katarskoj bolnici i iščekivao je vijesti o njoj.

Malena Pia  danima je imala visoku temperaturu. Stanje joj se pogoršalo pred utakmicu, pa je Angelova supruga Jorgelina morala s djetetom otići u bolnicu.

Oglasi

Srećom, s malenom je bilo sve u redu. Temperaturu su joj uspjeli spustiti u bolnici i nije bilo potrebe da ostaje tamo, pa je ubrzo porodica Di Maria bila skupa.

Angel je tako imao podršku porodice s tribina. El Fideo je odigrao fenomenalnih sat vremena i svojoj reprezentaciji je dao ogroman doprinos u osvajanju trofeja kojeg su tako dugo čekali.

Di Maria je u reprezentaciji Argentine od 2008. godine. Vrlo je vjerovatno da se trofejom prvaka svijeta oprostio od dresa Gaučosa u kojem je odigrao 129 utakmica uz 28 postignutih golova.

Jedan je od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti da je osvojio gotovo sve što je mogao. Pored Mundijala s Gaučosima je prošle godine osvojio Copa America.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U klupskoj karijeri je s PSG-om osvojio brojne trofeje u Francuskoj, a s Real Madridom je uspio uzeti i Ligu prvaka, pa je tako njegova karijera maksimalno ispunjena.

Hoće li nastaviti igrati u dresu reprezentacije Argentine kao i Lionel Messi, vidjet ćemo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi