Studentica u Kataru radila samo za ulaznice: Onda je na Instagramu stigla poruka od Messijeve sestre

Dirljiva priča

Studentica u Kataru radila samo za ulaznice: Onda je na Instagramu stigla poruka od Messijeve sestre

Edmir Škorić

Maitena Riffel ima 20 godina i odlučila je napustiti Argentinu i otići u Katar kako bi tokom Svjetskog prvenstva radila u jednom od najprestižnijih hotela. Uz velike napore skupila je novac i uspjela kupiti ulaznice za nekoliko utakmica reprezentacije, ali nedostajala joj je ona glavna - ulaznica za veliko finale protiv Francuske. No, njena priča je odjeknula argentinskim medijima, pa je došla i do porodice Lionela Messija.

Maitena je svoju priču o odlasku u Katar na privremeni rad ispričala 16. decembra za argentinski TN, samo dva dana prije nego će Argentina pobijediti na penale Francusku i osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka.

Djevojka je četiri mjeseca boravila u Kataru, tamo radila i na kraju skupila novac da ode na utakmice Argentine. Studentica medicine iz Rosarija je još u 2021. godini zatražila razmjenu kako bi učila o drugoj kulturi, putovala svijetom i nastavila sa usavršavanjem u svojoj karijeri.

"Kontaktirala sam firmu u Buenos Airesu i nisu imali ništa vezano za moju struku. Jedna od ponuda koju su imali bila je razmjena za dolazak u Dohu. Svidjelo mi se jer je bilo kratko, što sam i željela, a mogla sam doživjeti i Svjetsko prvenstvo", rekla je Maitena za TN.

"Imala sam razgovore gdje su uglavnom gledali na razinu engleskog jezika. Tražili su da nemam vidljive tetovaže i da moram dokazati da studiram u Argentini. Kada sam bila na video pozivu, tražili su od mene da im pokažem ruke, šake i vrat", dodala je.

Potom je ispričala da je dobila smještaj, hranu, zdrastveno osiguranje i prijevoz, te platu od 500 dolara mjesečno.

Oglasi

Budući da su dnevni troškovi pokriveni, a za većinu noćnih izlazaka također obično dobiva pozivnice, ušteda tokom četiri mjeseca značila je dobru priliku za nastavak putovanja u Evropu i Sjedinjene Države prije nastavka studija.

Mlada studentica iz Rosarija radila je u Kataru, a novac je trošila na ulaznice za argentinske utakmice

No, Maitena je dio svog novca iskoristila za kartu u jednom smjeru i za plaćanje ulaznica za dvije utakmice s Argentinom u grupnoj fazi te za osminu finala (Australija) i četvrtfinale (Nizozemska). Sve te ulaznice plaćene su po službenoj cijeni.

"Došla sam usredotočena na zarađivanje i uštedu novca, ali došlo je polufinale i sva moja ušteđevina potrošena je na ulaznicu, oko 800 dolara. Nisam mogao prestati ići gledati Argentinu. Sve što sam uložila vrijedilo je i ne bih to mijenjala ni za šta", kazala je.

Htjela je od zarađenog novca kupovati stvari poput mobitela ili odjeće, htjela je da putuje, ali ipak je presudila ljubav prema Argentini. Na kraju nije ostalo novca za finale...

"Niti malo ne žalim, vrijedilo je. Proživjeti polufinale na stadionu ne bi ga mijenjala ni za šta na svijetu. Što se tiče finala, još ne znam kako ću. Ostalo mi je malo budžeta koji neće biti dovoljan, ali želim nabaviti kartu", rekla je studentica dva dana pred finale SP-a u Dohi.

Oglasi

A onda je stigao poziv od majke Lionela Messija, koja je pročitala njenu ispovijest i odlučila je počastiti kartom za finale.

“Moja mama je čitala o vama u nekom mediju u Argentini. Možete li mi dati broj da vas mogu kontaktirati?". Bila je poruka koja je Maiteni stigla preko Instagrama u subotu, Poruku joj je poslala sestra Lionela Messija.

Uz pomoć Messijeve porodice, dobila je ulaznicu i za veliko finale, pa je putovanje u Kataru kao ostvarenje najljepšeg sna

Ubrzo je stigla i poruka od Celije, mame najboljeg igrača svih vremena.

"Zdravo Maitena! Ja sam Celia, Leova mama. Čitala sam o vama i bila sam dritnuta. Imate li kartu za sutra?", upitala je Celia.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju je Maiteni stigla karta, a dobila ju je lično od Mesijevog brata. Njenoj sreći nije bilo kraja.

"Osjećam se kao da još uvijek sanjam i ništa od ovoga se ne događa. Ali da, ja sam u Kataru i bila sam na stadionu gledajući svjetsko finale", napisala je djevojka i posvetila nekoliko iskrenih riječi porodici Messi: "Hvala vam što ste se pojavili u mom životu i što ste mi omogućili da gledam tu utakmicu. Zauvijek u mom srcu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti