Di Maria sam sebi počeo brisati suze sa lica, bilo je dovoljno da izgovori riječi koje su ga ubile

Čuveni fudbaler otvorio dušu

Di Maria sam sebi počeo brisati suze sa lica, bilo je dovoljno da izgovori riječi koje su ga ubile

A. Čaušević

Angel Di Maria je zaplakao dok je davao intervju za jednu argentinsku emisiju. Čuveni fudbaler je otvorio dušu i jednostavno nije uspio suzdržati suze zbog svega šta mu se dešavalo tokom karijere. 

Di Maria je iza sebe imao sezonu uspona i padova, ali je ostvario san o kojem je sanjao cijeli život, tj. osvojio je Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Argentine.

Prije nego što je postao prvak svijeta sa Gaučosima, popularni El Fideo koje konstantno trpio kritike od argentinske javnosti i obično bi bio okarakterisan kao jedan od krivaca za brojne neuspjehe na velikim takmičenjima.

"Mama mi je rekla: 'Zašto stalno patiš zbog kritika?' I na kraju se jednog dana sve promijenilo i ja sam im pružio najveću radost. Postao sam svjetski prvak s reprezentacijom Argentine", prepričao je Di Maria period kada je završio u paklu kritika.

Sjajni fudbaler se nije suzdržao i prepričao je patnje kroz koje je prošao svih tih mjeseci koje je morao podnijeti, također i zato što su bili podijeljeni s njegovom obitelji:

"Kritike koje su me najviše povrijedile nisu došle kroz sport", rekao je Di Maria te nastavio: "Moja porodica je sve slušala i te stvari su me ubile jer sam patio zbog nekoliko ljudi."

Oglasi

Upravo dok je izgovarao te riječi Di Maria prekida intervju, stavlja ruke na lice i počeo je brisati suze. Jasno je da su rane još uvijek otvorene.

"Finale je bio jedini meč u mojoj karijeri u kojem nisam ništa tražio, bio sam zahvalan na trenutku koji sam trebao doživjeti", dodao je Di Maria koji je kazao da su mu tada kroz glavu prolazile negativne misli.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Di Maria je ranije bio junak Gaučasa kada je svojim golom donio Copa Americu, ali je naglasio da su suze nakon osvojenog Mundijala bile mnogo direktnije.

Nakon napuštanja Juventusa poslije sezone obilježene povredama, Di Maria se vratio u svoj prvi evropski klub - Benficu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi