Neka nova Barcelona: Xavi nanišanio pojačanje u Bundesligi

Pojačanje na lijevom beku

Neka nova Barcelona: Xavi nanišanio pojačanje u Bundesligi

Eldar Ganibegović

I na ljeto bi moglo biti vrlo prometno na Nou Campu.

U zimskom prijelaznom roku Barcelonu su pojačali Adama Traore iz Wolvesa, Pierre-Emerick Aubameyang iz Arsenala, te Ferran Torres iz Manchester Cityja, dok je pravo nastupa dobio i legendarni Dani Alves.

Čini se da bi novo pojačanje Barcelona mogla konačno pronaći van Engleske i to u njemačkoj Bundesligi, a radi se o lijevog beku Leipziga Angelinu.

On je član njemačkog kluba od ljetos, kada je Leipzig poslije jednogodišnje posudbe odlučio da otkupi njegov ugovor od Manchester Cityja, a ove sezone je na 28 utakmica postigao jedan gol i dodao osam asistencija.

Ovaj 25-godišnji Španac kao dijete je otišao u Manchester City iz Deportiva, bio je na posudbama u New York Cityju, Gironi, Mallorci, Bredi i PSV-u prije odlaska u Leipzig.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, španski mediji prenose i to da je dolazak Cesara Azpilicuete iz Chelseaja gotova stvar, te bi Španac po isteku ugovora s Plavcima na kraju sezone trebao pojačati konkurenciju na desnom beku u Barceloni.

Također, opcija za ljetni prijelazni rok je i Alejandro Grimaldo iz Benfice koji je u Portugal otišao upravo iz Barcelone 2016. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ima li ko ziv da ga Barca nece na ljeto kupiti ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi