PSG upisao novu pobjedu: Mbappe je dao dva gola, ali potez Messija je melem za oči

Lopta s očima Argentinca

PSG upisao novu pobjedu: Mbappe je dao dva gola, ali potez Messija je melem za oči

E. Ganibegović

PSG je večeras upisao novu pobjedu. Sebe je tako približio novom naslovu prvaka Francuske, a večerašnjeg protivnika gurnuo dublje u ambis. Mbappe je postigao dva gola, ali potez večeri je asistencija Messija.

U okviru 32. kola francuske Ligeu 1 PSG je večeras na Raymond-Kopa stadionu s 1:2 savladao domaći Angers, a oba gola postigao je Kylian Mbappe.

Francuski ofanzivac prvi je gol postigao već u devetoj minuti. Bernat mu je ostavio loptu, a on ju je nekako ugurao u mrežu domaćina. To pogledajte OVDJE

Drugi gol stigao je u 26. minuti. Kontra PSG-a, lopta s očima Lionela Messija i novi gol Mbappea. Asistencija Messija za ovaj gol definitivno je i potez utakmice. Pogledajte to OVDJE

Mogao je PSG do novog gola u 38. minuti. Šut Lionela Messija išao je pod prečku, ali je golman domaćih bio na visini zadatka i odbranio ovaj udarac.

Kylian Mbappe je bio nadomak hat-tricka, no nije uspio. Mnogi su loptu već vidjeli u golu u 74. minuti nakon njegovog šuta, no Bernardoni je upisao novu sjajnu odranu.

Oglasi

Gol nade za Angers postigao je rezervista Thioub u 87. minuti, no domaći tim nije mogao ni do boda, iako je omjer šuteva na kraju utakmice bio 16:10, a 4:4 u okvir gola. 

PSG nakon ovog meča ostaje na prvom mjestu sa 75 bodova, 11 više od Marseillea, a 12 od Lensa koji imaju i utakmicu manje, te će vrlo vjerovatno odbraniti titulu prvaka Francuske.

Angers, za koji večeras zbog povrede nije igrao Halid Šabanović, posljednji je sa samo 14 bodova i naredne sezone će igrati u drugom rangu.

U 33. kolu PSG će biti domaćin ekipi Lorienta, dok će Angers u goste kod Rennesa gdje će također biti veliki autsajder.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 32. kolo:

Angers - PSG 0:2 (Mbappe 9', 26')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi