Poznato je koliko će Messi zarađivati u Barceloni
Objava povratka Lionela Messija u Barcelonu samo je pitanje trenutka i izvjesno je da se Leo vraća kući (Foto: EPA)

'Simbolična cifra'

Poznato je koliko će Messi zarađivati u Barceloni

Midhat Šljivak

Lionel Messi će po svemu sudeći od naredne sezone ponovo nositi dres Barcelone. Najbolji fudbaler svijeta odlučio se vratiti kući i sve je spremno za njegov potpis ugovora s katalonskim klubom, a poznati su i svi detalji oko ugovora.

Lionel Messi se nakon dvije sezone u PSG-u vraća kući u Barcelonu. On je s porodicom odlučio odbiti sve ponude koje su došle zbog katalonskog velikana koji je osigurao sredstva za njegov povratak.

Poznato je i koliko će Leo zarađivati na povratku na Camp Nou. Messi će od kluba primati 13 miliona eura neto po sezoni, a potpisat će ugovor do juna 2025. godine.

Naravno, Messi će od kluba dobiti i druge bonuse. Imat će procente od prodaje ulaznica, prodaje dresova, pa će se cifra od 13 miliona eura dodatno podebljati.

Klub će također profitirati od povratka Messija. Očekuje se da će bi samo naredne sezone od zbog slavnog Argentinca klub mogao zaraditi između 250 i 300 miliona eura.

Saudijci odustaju od Messija: "Ovom čovjeku novac nije bitan"

Lionel Messi dobio je nezapamćenu ponudu. Al Hilal iz Saudijske Arabije ponudio mu je ugovor od 400 miliona eura po sezoni za potpis ugovora, ali najbolji fudbaler svijeta je ovu cifru odbio.

Oglasi

Argentinski TyC Sports navodi kako se Messi zahvalio na ponudi čelnicima Al Hilala. Odbio je 400 miliona eura i ima želju da ostane u Evropi.

Bogati Saudijci su shvatili da nema nikakve šanse da dovedu Messija. Marca piše da i oni polako odustaju od transfera i povući će se i trke za njegov potpis.

"Klubovi iz Saudijske Arabije polako odustaju od potpisa iz snova - Lionela Messija", piše Marca i dodaje se:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Shvatili su da novac u ovom slučaju nije bitan i da on Messiju ne predstavlja. Situacija nije ni blizu kao u slučaju s Cristianom Ronaldom", piše ugledni španski list.

Lionel Messi je u dresu Barcelone odigrao 778 utakmica i ima učinak od 672 pogotka i 303 asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi