Tri Bosanca na terenu, jedan na klupi - Nijedan se nije radovao; Chemberlain postigao sjajan gol
Amir Hadžiahmetović s Bešiktašom je osvojio bod kod Ankaragudžua za koji igraju tri bh. fudbalera.

Turski šampionat

Tri Bosanca na terenu, jedan na klupi - Nijedan se nije radovao; Chemberlain postigao sjajan gol

E. Ganibegović

U okviru 14. kola turske Super lige danas su se sastali Ankaragudžu i Bešiktaš. Krajnji rezultat bio je 1:1, pa se nijedan od četiri bh. fudbalera koji su konkurisali za meč nije radovao pobjedi.

Domaći tim do prednosti je stigao u 21. minuti. Strijelac za vodstvo Ankaragudžua bio je Sowe.

Konačan rezultat postavio je rezervista Oxlade-Chemberlain. U 74. minuti je uzeo loptu na svojoj polovini, prenio je nekoliko desetina metara i zatresao mrežu domaćeg tima.

[twitter]https://twitter.com/redsportz12/status/1731366856798228781[/twitter]

Englez je na teren ušao u 56. minuti. Tada je zamijenio bh. veznjaka Amira Hadžiahmetovića koji je igrao od prve minute. 

S druge strane bila su tri bh. fudbalera. Nihad Mujakić igrao je svih 90 minuta, Andrej Đokanović je šansu dobio od 86. minute, dok je Riad Bajić utakmicu presjdio na klupi za rezerve.

Oglasi

Bešiktaš je treći na tabeli s 26 bodova, dok je Ankaragudžu devet pozicija niže sa 17 osvojenih poena iz 14 utakmica.

Haris Hajradinović asistent u pobjedi Kasimpaše

Ranije danas Kasimpaša je rezultatom 4:2 slavio protiv Gaziantepa. Svih 90 minuta u dresu domaćeg tima igrao je Haris Hajradinović, a upisao je i asistenciju.

Kara je doveo domaći tim u vodstvo u 3. minuti, da bi Ben Ouanes 13 minuta kasnije duplirao vodstvo. Isti igrač u 31. minuti pogađa za 3:0, a asistent je bio Hajradinović.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Haris Hajradinović se vratio u reprezentaciju BiH i u novembru je sjajno igrao protiv Luksemburga i Slovačke. Namjestio je oba gola koja je naša selekcija postigla.

Maxim je promašio penal u 45. minuti i propustio smanjiti na 3:1, no golovima Eskihellaca i Markovića u 52. i 53. minuti gosti se vraćaju u život.

Tačku na i je stavio Fall u 82. minuti, a treba dodati da je u četvrtoj minuti nadoknade direktan crveni karton dobio Omeruo pa su domaći završili meč s igračem manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi