Rebića su tjerali sa treninga Bešiktaša, on sada uzvratio golčinom

Nije se na početku snašao Hrvat, ali sada sve izgleda mnogo bolje

Rebića su tjerali sa treninga Bešiktaša, on sada uzvratio golčinom

S. Mlaćo

O hrvatskom reprezentativnu Anti Rebiću mnogo se piše u Turskoj posljednjih dana. Rebić je kao veliko pojačao stigao u Bešiktaš, no nije to za sada opravdao.

Počele su priče da je zapravo i otpisan, te da ga u Bešiktašu ne vide u prvom timu, no jasno je da se situacija u nogometu brzo promijeni.

Navodno je i sam Rebić kontaktirao svog agenta sa željom da u januaru ide, ali do tada morao ispunjavati svoje obaveze. Neće mu to ni biti problem, iako je zbog neigranja u Turskoj izgubio i mjesto u reprezentaciji.

I dok njegova selekcija vodi važne bitke, on je sa ekipom na dodatnom uigravanju za nastavak sezone. Sada je postigao sjajan pogodak protiv Sakaryaspora i pokazao svoje kvalitete.

Rebić je odlično pratio jednu akciju svog tima, a kada je lopta došla do njega silovito je šutirao i protivnički golman nije imao šanse. Pohvalili su to i navijači Bešiktaša koji vjeruju da Hrvat ima kvalitete za velike stvari, ali da se na samom početku nije najbolje snašao.

Oglasi

Ipak, čini se da igra sve bolje, a u posljednje četiri službene utakmice upisao je tri asistencije i jedan pogodak. Pogodak je sada dodao i u ovom prijateljskom meču, što će mu sigurno mnogo značiti za samopouzdanje.

Rebiću situaciju u BEšiktašu navodno su pratili i ljuti rivali Dinamo i Hajduk. Ipak, zvuči nerealno da ga dovedu, a problem su naravno finansijski uslovi.

Prema tvrdnjama turskih medija, Rebić igra za platu od oko 2 miliona eura i trebao bi primiti još nekih 1,6 miliona do kraja sezone.

Prije Milana Rebić je igrao u Frankfurtu, Fiorentini, Veroni, Leipzigu, a u Hrvatskoj je igrao za RNK Split.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 42 nastupa uz tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi