Pred povremenim reprezentativcem BiH je potpis života - Dario Šarić želja dva velikana

Veznjak igra odlično u Turskoj

Pred povremenim reprezentativcem BiH je potpis života - Dario Šarić želja dva velikana

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Šarić (26) mogao bi naredne sezone napraviti posve iznenađujući transfer. Za njegove usluge zainteresovani su Fenerbahče i Bešiktaš.

Dario Šarić stigao je ovog ljeta u turski Antalyaspor na jednogodišnju posudbu iz italijanskog Palerma. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine odlično se snašao u Turskoj, a to bi mu na kraju moglo donijeti i veliki transfer.

Ugledni italijanski novinar Nicolo Schira tvrdi kako za 26-godišnjeg veznog fudbalera interes pokazuju turski velikani Fenerbahče i Bešiktaš.

Oba kluba imaju želju da ga dovedu u svoje redove. Cifra od 1.6 miliona eura je ono što bi morali isplatiti Palermu i to ne predstavlja apsolutno nikakav problem ovim klubovima.

Naravno, od Šarića neće odustati ni Antalyaspor. Oni su izuzetno zadovoljni igrama bh. fudbalera i iskazali su želju da ga otkupe od italijanskog kluba.

Oglasi

Treba svakako napomenuti da je ovaj vezni fudbaler ugovorom za Palermo vezan do ljeta 2026. godine, no nakon sjajnih igara teško da će ostati član ovog tima i naredne sezone.

Dario Šarić iza sebe ima zanimljivu karijeru

Dario Šarić rođen je u italijanskom gradu Centu, ali je izuzetno vezan za Bosnu i Hercegovinu u čijem je dresu na kraju uspio i debitovati.

Nakon nekoliko nastupa za omladinske selekcije on je našao svoje mjesto u A selekciji u utakmici Lige nacija protiv Rumunije. Dobijao je i nakon toga pozive, ali nije imao šansu za nastupom.

Šarić je karijeru započeo u mladom timu Cesene, igrao je potom za Carpi u čijim redovima je upisao seniorski debi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Potom je ovaj vezni fudbaler igrao za Robur Sienu i Ascoli, da bi u augustu prošle godine za cifru od 1.8 miliona eura prešao u Palermo.

Proteklog ljeta odlučio se na odlazak u Tursku. Rado je prihvatio ponudu iz Super lige i uspio je u 10 nastupa postići dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti