Trojica kandidata za najboljeg igrača Evrope
(Foto: EPA)

UEFA odabrala

Trojica kandidata za najboljeg igrača Evrope

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) imenovala je trojicu kandidata za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2018/2019.

Očekivano, svoje mjesto na listi našao je fantastični holandski stoper Virgil van Dijk, koji je imao čudesnu sezonu u dresu Liverpoola i on je glavni kandidat za osvajanje nagrade.

Pored njega tu su još dva imena koja su godinama unazad bila dominantna u svim mogućim izborima za najbolje.

To su zvijezde Barcelone i Juventusa Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, no pored Van Dijka oni su ovog puta autsajderi za osvajanje nagrade za najboljeg u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osvajač nagrade za najboljeg fudbalera Starog kontinenta u prošloj sezoni bit će imenovan 29. augusta prilikom svečanosti na kojoj će biti izvučene grupe Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hangouts123
Kupio ga Liverpool i poceo trofeje osvajat.Postali konkurentni u PL,osvojili LP,Super Cup,igrao finale Liga Nacija itd..Ja samo ne znam odakle Ronalda i Messija ovdje.Realno treba biti npr.Sterling ili neko iz Citya.Messi uzeo ligu,Ronaldo Ligu Nacija i Ligu i traze odlicja.Sterling ligu,3 kupa,C.Shield.Van Dijk zasluzuje nagradu al u izbor top 3 treba biti neko iz Citya realno!
0 9
ArminA
Jes mi ide ova VVD na kurac ,pa covjek odigra par utakmica dobro i odma bude najbolji. To sve medije rade !
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi