Platili ga preko 40 miliona, a danas je u niželigaškom fudbalu: Za vikend je postigao golčinu!

Mnogi su ga i zaboravili

Platili ga preko 40 miliona, a danas je u niželigaškom fudbalu: Za vikend je postigao golčinu!

Haris Zilić

Vjerujemo da su mnogi od vas zabaoravili na engleskog napadača, 34-godišnjeg Andya Carolla koji je prije deceniju bio u centru pažnje svjetskog fudbala.

Liverpool je u januaru 2011. godine za 41 milion eura iz Newcastlea doveo Carolla i u tom trenutku svi su bili u čudu.

Istina, robusni napadač je birljirao u Newcastleu, ali cijena koju je Liverpool dao mnoge je ostavila bez teksta.

To je bio loš potez. Caroll se nije snašao na Anfieldu, a kako to bude, nakon lošeg poteza i cijela karijera krene pogrešnim putem.

Nakon Liverpoola, Caroll je išao na mnoge posudbe, tražio se u dresu West Hama, Readinga, West Bromwicha, ali nikada više nije bio onaj Caroll iz newcastlea.

U septembru ove godine je napustio Reading i činilo se da ide kraj jedne karijere, a onda je sve iznenadio odlukom.

Oglasi

Engleski napadač je odlučio da promijeni državu i prvi put je otišao van Engleske, potpisao je za francuskog drugoligaša Amiens.

Još jedan iznenađujući potez, a u novoj sezoni odigrao je sedam utakmica za Mmiens i postigao dva gola.

Upravo je za vikend postigao golčinu protiv Annecya (1:1), šutirao je sa centra i prevario domaćeg golmana te tako podsjetio na neke stare dane, pogodak pogledajte OVDJE.

Carool i Amiens su dogovorili saradnju na dvije godine do ljeta 2025. godine i njegov dolazak postao je pravi hit u Ligue 2.

Čini se da na zalasku karijere želi da još malo uživa u fudbalu u malo slabijoj i opuštenijoj ligi, a za reprezentaciju Engleske ima upisanih devet nastupa uz dva gola.

Nakon 11 kola u Ligue, Amiens je us redini tabele na desetoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi