Otvorene prijetnje Xaviju: Barcelona ostaje bez jedne od najvećih zvijezda?

Nema dovoljno minuta

Otvorene prijetnje Xaviju: Barcelona ostaje bez jedne od najvećih zvijezda?

E. Ganibegović

Lionel Messi je 2021. godine šokantno napustio Barcelonu. Iako je Messi samo jedan, njegovim nasljednikom se smatrao mladi Ansu Fati koji je dobio i broj 10, no sada se sve više priča i o njegovom potencijalnom odlasku iz kluba.

Mučen brojnim povredana, ovaj fudbaler u zadnje dvije sezone u Barceloni nije dobivao veliku minutažu, no sada se oporavio i želi što više napredovati.

Ipak, Xavi ga uglavnom drži na klupi za rezervne igrače, pa je zbog cijele situacije Fati vrlo nezadovoljan, kako on, tako i njegovo bliže okruženje.

Naime, Jorge Mendes, agent Ansua Fatija, nezadovoljan je što Xavi njegovog fudbalera ne šalje češće na teren i već je prešao na prijetnje.

Rekao je Barceloni da će mu, ako Fati ne dobije veću minutažu, pronaći novu momčad.

 

Oglasi

Ansu Fati je ove sezone nastupio u 15 utakmica u dresu Barcelone, u kojoj je samo tri puta bio starter. Dao je tri gola i tri asistencije ove sezone, što i nisu loše brojke za nekog ko je tako tretiran i čije samopouzdanje nije na vrhuncu.

Podsjetimo, nedavno je dnevnik "El Nacional" objavio da je nekolicina fudbalera Barcelone u sukobu s Ousmaneom Dembeleom, a jedan od njih je upravo i mladi Fati.

Ansu Fati možda je najteže pogođen time što Xavi ne rotira mnogo u napadu i što favorizuje francuskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Činilo se da će igrati više nakon sanirane povrede koljena, ali stvarnost je sasvim drugačija. Uglavnom ulazi s klupe. Iako je riječ o igraču koji oživljava ofanzivu Barcelone, ne uspijeva dovoljno uvjeriti Xavija da od početka igra češće.

Ove sezone je 37-godišnjak odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao je dva gola uz jednu asistenciju. Oba gola došla su u Evropskoj ligi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Sta je to ovaj fati uradio pa da bude zvjezda on je jedino zvjezda po vama novinarima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi