Ansu Fati iznenadio sve kada je otkrio kojeg igrača je pratio dok je bio dijete

Navijači Barce to nisu očekivali

Ansu Fati iznenadio sve kada je otkrio kojeg igrača je pratio dok je bio dijete

E. Čaušević

Ansu Fati je velika nada Barcelone jer je sa samo 16 godina debitovao za katalonski klub i pokazao je o kakvom talentu se radi.

Fati je oduševio fudbalski svijet kada se pojavio na velikoj sceni jer je odigrao nekoliko fantastičnih mečeva za Barcelonu. Ove sezone su mnogi smatrali da će on biti zamjena za Lea Messija, ali su ga povrede spriječile u tome.

Mladi napadač Barcelone propustio je većinu sezone zbog problema s povredama, te se na teren vratio tek prošlog vikenda na meču protiv Mallorce kada je odigrao nešto više od deset minuta.

Fati je sa samo 16 godina zaigrao u prvom timu Barcelone i već tada je pokazao da se radi o velikom talentu i da u ovom klubu s pravom očekuju od njega velike stvari.

Mnogi vjeruju da će Fati zablistati tek naredne sezone ukoliko ga zaobiđu povrede i pokazati da nije bez razloga zadužio dres s brojem deset nakon što je Messi napustio klub.

Fati je u intervjuu za španske medije pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri i djetinjstvu. Mnoge je iznenadio kada je otkrio kojeg fudbalera je pratio dok je bio dijete jer se ne radi o nekoj zvijezdi Barcelone.

"Pratio sam Drogbu mnogo kada sam bio mlađi, bio je nevjerovatan. Ali umjesto da gledam jednog određenog fudbalera, više volim da gledam fudbalere uopšteno i uživam u svim sjajnim igračima koje smo vidjeli tokom godina. Uvijek dobijam inspiraciju od najboljih igrača, ali Drogbe se posebno sjećam", rekao je Fati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poručio je da ne razmišlja o odlasku iz Barcelone i da mu je glavni cilj da izbori mjesto u reprezentaciji Španije za Mundijal u Kataru.

"Da li sam ikada razmišljao o odlasku iz Barce? Ne, iskreno. Barca mi je dala sve, to je moj klub. Svjetsko prvenstvo u Kataru? Boriću se jako da budem tamo. Biti sa reprezentacijom je moj san oduvijek, posebno tokom Svjetskog prvenstva. Sanjao sam taj trofej cijeli život. Moja glavna ambicija je i da osvajam trofeje s Barcelonom. Na meni je da naporno radim i siguran sam da će nagrade kasnije doći", zaključio je mladi igrač Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi