Bomba iz Barcelone: Dvojac na prodaju i agenti su već obaviješteni o tome
Barcelona je prinuđena napraviti određene promjene i prodati igrače koje nije planirala. Fati i Torres su oni koji su izabrani za prodaju (Foto: EPA)

Žele najmanje po 40 miliona eura

Bomba iz Barcelone: Dvojac na prodaju i agenti su već obaviješteni o tome

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone primorana je napraviti određene prodaje fudbalera u ljetnom prijelaznom roku, a novinar Javi Miguel danas donosi informaciju kako je klub odlučio prodati Ansua Fatija i Ferrana Torresa, te da su agenti već obaviješteni da mogu donositi ponude u klub.

Ansu Fati i Ferran Torres mogli bi napustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku. Novinar Javi Miguel danas donosi informaciju kako je klub obavijestio agente oba fudbalera da su slobodno donositi ponude drugih klubova.

"Barcelona je dala zeleno svjetlo Jorgeu Mendesu da donese ponude drugih klubova na stol. Klub ga želi prodati za najmanje 40 miliona eura", ističe Javi Miguel.

Slična situacija je i s Ferranom Torresom. Za ovog fudbalera će tražiti nešto više novca.

"Barcelona mora amortizovati više od 40 miliona eura za potpis Ferrana Torresa. Svaka ponuda koja bi bila manja od ove značila bi gubitak u poslovnim knjigama", navodi on i dodaje:

"Klub traži rješenje. Vrlo je moguće da će ga poslati na posudbu uz opciju kupovine."

Oglasi

Ansu Fatti je momak koji je trebao biti nasljednik Lionela Messija. Ipak, povrede su ovom 20-godišnjaku poprilično uništile karijeru, no još uvijek je veoma tražen na tržištu.

Povezivao se on ranije s engleskim klubovima, a ove sezone je u 41 odigranom meču postigao sedam golova uz tri asistencije.

Ferran Torres je u Barceloni od januara 2021. godine. Plaćen je 55 miliona eura Manchester Cityju, a ove sezone je u 37 utakmica ostvario učinak od šest golova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barcelonu se prema svemu sudeći vraća Lionel Messi. Klub uveliko radi na tome, te na dovođenju igrača po manjoj cijeni ili slobodnih igrača.

Treba svakako istaći da klub se želi riješiti Jordija Albe. Međutim, on ne želi ni čuti za odlazak, pa je i tu ogroman problem za Katalonce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Torres je 2022. godine došao u januaru novinaru....
1 0
emial766
Ko ce njih? Fati povrijedjen malo pa malo a Torres mislim. Mozda sa Pjanketom mogu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi