Ne može oprostiti ono što su mu je Barca uradila: "S tim čovjekom ne bih mogao otići ni na kafu"

Nikako da to prežali

Ne može oprostiti ono što su mu je Barca uradila: "S tim čovjekom ne bih mogao otići ni na kafu"

Endin Čaušević

Ronald Koeman je prije nekoliko mjeseci izjavio da je Barcelona za njega završena priča i da više neće pričati o bolnom otkazu kojeg je dobio, ali čini se da baš nije bio iskren jer je u novom intervjuu ponovo "otvorio stare rane".

Koeman se početkom godine vratio trenerskom poslu jer je ponovo izabran za selektora Nizozemske. Tu funkciju je obnašao prije odlaska u Barcelonu koja mu je čini se "rak rana" u trenerskoj karijeri.

Iskusni stručnjak na klupi katalonskog kluba bio je nešto više od godinu dana, a otkaz je dobio krajem oktobra 2021. godine nakon serije loših rezultata.

Tada mu je otkaz uručio Joan Laporta koji je prije toga stigao na mjesto predsjednika, a ta odluka Koemanu nije najbolje sjela. Bio je vidno ljut i razočaran zbog takvog poteza uprave i čini se da im to nije još uvijek oprostio.

Koeman je protekle godine često kritikovao Barcelonu i Laportu, a prije nekoliko mjeseci izjavio je da to više neće raditi i da je ta priča za njega završena.

Međutim, jasno je da nizozemski stručnjak ne može tek tako preći preko toga iako je prošla godina i po od otkaza. Koeman je ponovo pričao o katalonskom klubu, a poručio je da s Laportom više nikada ne bi mogao popiti ni kafu.

Oglasi

"Ne bih mogao otići na kafu s Joanom Laportom. Neke stvari su ostale u prošlosti i moramo gledati u budućnost. Povrijeđen sam zbog onog što mi je uradio, ali moramo ići dalje. Ja sam otišao svojim putem, Barcelona svojim s Xavijem", rekao je Koeman i nastavio.

"Ne želim pričati o načinu na koji sam napustio klub. Rekao sam što sam imao reći. Imam dojam da je Xavi idealan trener za Barcelonu, ekipa je s njim napredovala i dodatno se pojačala. Barca je njegov dom, a ako uspije osvojiti ligašku titulu, sasvim je logično da mu se produži ugovor".

Također, dotaknuo se i Lionela Messija i poručio da bi volio da se on vrati u klub i da je neoprostivo što su ga uopšte pustili da napusti Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo Messi se mora vratiti u Barcu. Prava je šteta što je uopšte morao ići iz kluba. On je najbolji fudbaler svijeta i bilo nam je jako teško kad je otišao. Nije mi ugodno gledati Lea u dresu drugog kluba. Uprava ga nije smjela pustiti i to je neoprostivo što su napravili".

Koeman je s Barcelonom uspio da osvoji Kup kralja 2021. godine, ali nakon lošeg početka prošle sezone Laporta mu je dao otkaz nakon poraza u gostima od Rayo Vallecana. Navodno, to je uradio u avionu dok se ekipa vraćala iz Madrida u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
još ova plači pi čka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi