Priče o ljubavi što se tiče njega mogu odmah prestati - Mole ga ode da bi 'preživjeli', on neće
Jordi Alba dres Barcelone nosi već 11 godina i nema namjeru tek tako otići iz kluba (Foto: EPA)

Ima jasan stav

Priče o ljubavi što se tiče njega mogu odmah prestati - Mole ga ode da bi 'preživjeli', on neće

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone se u ljetnom prijelaznom roku želi riješiti određenih fudbalera, a među njima je i iskusni lijevi bek Jordi Alba (34). Međutim, ovaj 34-godišnjak ne želi napustiti Barcu iako ga klub moli da to učini zbog finansija.

Jordi Alba nema namjeru da napusti Barcelonu iako to klub traži od njega kako bi se dodatno finansijski rasteretio pred početak nove sezone.

Iskusni lijevi bek vezan je ugovorom s katalonskim klubom do ljeta naredne godine. Rukovodstvo Barce želi da ga proda u narednom transfer roku kako bi rasteretili finansijsku strukturu, ali on neće da ide.

"U klubu više ne žele Jordija Albu. Ima visoku platu i klub ga na sve načine pokušava uvjeriti da ode, ali on to ne želi", tvrdi novinar Onda Cera Alfredo Martinez.

Jordi Alba tvrdi da klub ne želi napustiti jer još uvijek želi pomoći voljenom timu da ostvari velike rezultate. Ne smeta mu ni to što neće biti prvi izbor jer je uvjeren da će se izboriti za minutažu svojim igrama.

Oglasi

Međutim, klub ga ne želi. Poslali su mu jasnu poruku kako se na njega ne računa, no čovjek je uporan i želi odraditi svoju preostalu godinu ugovora.

Jordi Alba je jedan od najplaćenijih fudbalera katalonskog kluba. Godišnja bruto plata mu je 20.8 miliona eura i ispred njega su samo Frenki de Jong i Sergio Busquets.

Podsjetimo, Barceloni je potreban svaki novčić kako bi olakšali finansijsku strukturu za narednu sezonu, ali Jordi Alba klubu ne želi pomoći svojim odlaskom godinu dana prije isteka ugovora.

Ovaj 37-godišnjak je na Camp Nou stigao 2012. godine iz Valencije za 14 miliona eura i odmah je postao prvi izbor na lijevoj strani odbrane katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvojio je sve što je mogao u proteklih 11 godina u klubu. Nastupio je u 453 utakmice i postigao je 26 pogodaka.

U ovoj sezoni Jordi Alba ima 24 odigrana meča i učinak od jednog gola i šest asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti