Od najvećeg talenta svijeta do popriličnog kraha karijere: "Dobar je momak, ali ono što radi..."
Ansu Fati je na transfer listi Barcelone, ali Brighton ga gotovo sigurno neće kupiti (Foto: EPA)

Roberto De Zerbi iskren prema mladom Špancu

Od najvećeg talenta svijeta do popriličnog kraha karijere: "Dobar je momak, ali ono što radi..."

Midhat Šljivak

Ansu Fati trebao je biti nasljednik Lionela Messija u Barceloni. Dobio je dres s brojem 10, očekivale su se velike stvari od njega, no 21-godišnjak je trenutno daleko od Barce i igračke dane provodi u Brightonu gdje ne dobija previše prostora za igru.

Karijera Ansua Fatija prerano je krenula nizbrdo. Brojne povrede očigledno su žestoko utjecale na njegove nastupe, pa je rukovodstvo Barcelone odlučilo da ga ove sezone pošalje na posudbu u Brighton.

Međutim, 21-godišnji napadač nije pokazao previše u engleskom klubu. Javno je to saopštio i menadžer Roberto De Zerbi koji ističe da Fati jednostavno mora bolje da bi bio u timu.

"Ansu Fati mora ponuditi nešto više. Ono što trenutno radi jednostavno nije dovoljno", iskren je Roberto De Zerbi i nastavlja:

"Od njega se uvijek dosta očekuje. Ali, za vrhunske igrače je jako bitno da ispune ono što se od njih traži, ali on mora istupiti i pokazati više."

"Podržavamo ga svi. On je osjećajan i dobar momak, a kada radite s nekim kao što je on, izuzetno je bitno da mu možete pomoći na pravi način", zaključio je Roberto De Zerbi.

Oglasi

Španski fudbaler je ove sezone nastupio u 26 utakmica za Brighton i na terenu je proveo ukupno 996 minuta u svim takmičenjima. Postigao je četiri gola i upisao je svega jednu asistenciju.

Nije to dovoljno da bi Brighton razmišljao o njegovoj kupovini. Barcelona je imala namjeru zaraditi na njemu, barem 60 miliona eura, ali teško da će naći tim koji bi za njega trenutno izdvojio ovu cifru.

Iako je veoma mlad sklonost ka povredama je ozbiljan problem za sve i izvjesno je da će se on na kraju sezone vratiti u Barcelonu.

Ansu Fati ostaje bez broja 10 u Barceloni

Po povratku u Barcelonu Ansu Fati neće biti nimalo sretan jer je izvjesno da više neće biti 'desetka' kluba.

Oglasi

Rukovodstvo katalonskog velikana dres s brojem 10 namjerava dati Lamineu Yamalu. 16-godišnjak igra čudesno i oko njega žele graditi budućnost.

Dres s brojem 10 je prvi korak kojim ovom klincu žele dokazati da se oko njega gradi ekipa. Fati će mu morati prepustiti broj i ako ostane u ekipi gledat ćemo ga s drugim brojem na dresu.

Sudbina ovog fudbalera zavisit će svakako i od novog trenera Barcelone. Međutim, male su šanse da se promijeni odluka rukovodstva o prodaju i vidjet ćemo šta će se desiti s Fatijem.

On je prije nekoliko godina važio za jednog od najvećih talenata u svijetu fudbala. Predviđale su mu se velike stvari, no nažalost ništa trenutno ne sluti da ga čeka velika karijera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fati je mnogo bliže tome da postane 'propali talenat', takva sudbina zadesila je mnoge prije njega, ali za njega još ima vremena da ispravi greške i da se pokuša vratiti na scenu.

Kvaliteta u njegovim nogama sigurno ima. Nije se uzalud spominjao kao jedan od najvećih talenata na svijetu jer Barcelona jako rijetko griješi u procjeni igrača koji izađu iz La Masije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Tanak igrač vazda bio. Samo jedan u nizu izvikanih talenata katalonske sirotinje. Zadnji igrač koji je valjao bio Iniesta, od tada sve *****e. Vrijeme će pokazati isto i za ove današnje pedrije i gavije. Običan prosjek kojeg futavci uzdižu i zamazuju oči navijačima jer ne mogu da priušte sebi da kupe ozbipjnog igrača...
2 2
FudbalskiGenije
Zar ovo nije novi Messi hahahahah, ovako će završiti i ovi đzemali, gaviji i pedri. Sve tarabe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi