Svojevremeno je Messi nosio dres drugog španskog kluba: "Neobično ga je bilo gledati"

Kratko, ali ostalo je upamćeno

Svojevremeno je Messi nosio dres drugog španskog kluba: "Neobično ga je bilo gledati"

Edmir Škorić

Lionel Messi je svakako jedna od najvećih ikona i legendi Barcelone, a od kluba se u suzama oprostio 2021. godine kada je prešao u PSG.

Messi je kao slobodan igrač potpisao superbogati ugovor s PSG-om i to je bio transfer koji je baš sve šokirao.

Argentinski se čarobnjak, rođen u Rosariju, rasplakao. Tvrdio je kako je dao sve od sebe da ostane u Kataloniji, ali čini se da je tražio previše. Očigledno Barca nije mogla više da ispunjava njegove zahtjeve i željela je da rastereti platni budžet.

S druge strane, pojavljivale su se informacije koje kažu da je Messi imao isuviše visoke zahtjeve i da Barcelona na kraju nije mogla da ih ispuni, zbog čega je legendarni Argentinac završio u PSG-u.

On je u Barceloni odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola, osvojivši sve što se moglo osvojiti. Igrajući za svoj matični klub (stigao iz Argentine kao dječak u La Masiju op.a) postao je najbolji igrač svijeta i ima rekordnih sedam Zlatnih lopti, a posljednju je osvojio kao igrač Inter Miamija, čiji je danas član.

Oglasi

Oduvijek je njegovo srce kucalo za Barcelonu, ali vjerovali ili ne, u jednom je trenutku branio boje drugog španskog tima i to onog iz Madrida.

Ne, Real nikako, ali je svojevremeno obukao na sebe dres Atletica, igravši tako 45 minuta. Bilo je to sada već davne 2009. godine kada je nastupao na humanitarnoj utakmici koju je organizovao Maxi Rodriguez, koji je u to vrijeme bio velika zvijezda i Argentine i Atletica.

Messi je jedno poluvrijeme odigrao u crveno-bijelom dresu Atletica, a drugo, za momčad Javiera Zanettija, u plavo-bijeloj argentinskoj kombinaciji, ali također se Atleticovim grbom na prsima.

Brojni inostrani mediji s vremena na vrijeme izvuku iz naftalina fotografije s te utakmice, a posebno je bila aktuelna kada se Messi povezivao u kontekstu Atletica, kada je napuštao Barcelonu, no jasno je da će Barca ostati jedini španski tim za koji je igrao u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi se s Atleticom vezivao 2020. godine kada je u Madrid došao njego veliki prijatelj i bivši saigrač Luis Suarez, ali je umjesto u Atleticu, Leo završio u Parizu.

I danas se slika Messija u dresu Atletica vrti po društvenim mrežama uz veoma jasne komentare: "Neobično ga je bilo gledati u dresu bilo kojeg španskog kluba umjesto u dresu Barcelone".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi