Fabrizio Romano donio velike vijesti za navijače Bayerna - Razgovori su već počeli
FOTO: EPA

De Zerbi umjesto Tuchela?

Fabrizio Romano donio velike vijesti za navijače Bayerna - Razgovori su već počeli

Esmer Oštraković

Rukovodstvo Bayerna već neko vrijeme je u potrazi za novim trenerom koji će od početka naredne sezone povesti ovu ekipu u pohode na nove titule.

Očekivali su navijači Bayerna da će njihova uprava uspjeti završiti dovođenje Xabija Alonsa na klupu njihovog kluba, ali to se neće dogoditi jer Španac ostaje u Bayer Leverkusenu.

Bayern igra sezonu za zaborav i vrlo je realno da će nakon dugo vremena sezonu završiti bez ijednog jedinog trofeja.

Kao najveći krivac za loše rezultate među navijačim Bayerna označen je Thomas Tuchel koji na kraju sezone odlazi iz ovog kluba.

Odavno je jasno da Tuchel na kraju sezone odlazi iz Bayerna, a naravno uvijek postoji mogućnost da saradnja bude završena i prije posljednjeg kola u ovoj sezoni.

Oglasi

Predpostavljalo se da će Xabi Alonso od naredne sezone sjesti na klupu Bayerna, ali nedavno je postalo jasno da od toga nema ništa.

Sada je Fabrizio Romano donio veliku vijest za navijače Bayerna, a tiče se novog trenera.

"Roberto De Zerbi ima otkupnu klauzulu od 14/15 miliona eura, a koja je validna samo ovog ljeta. Italijan želi da obavi razgovor sa čelnicima Brightona vezano za svoju budućnost. Razgovori sa Bayernom su već počeli", tvrdi Romano.

Za usluge De Zerbija navodno je zainteresovan i Liverpool, ali on nije na primarna "meta" uprave ovog kluba, nego je to trener Sportigna Ruben Amorim.

Oglasi

Šta je rekao Xabi Alonso?

42-godišnjak na fantastičan način vodi Apotekare. Trofeji su jako blizu i pobjednički tim Alonso ne želi napustiti.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu", rekao je Xabi Alonso i nastavlja:

"Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Xabi Alonso.

Trener Bayera nije želio spominjati klubove s kojim se povezivao i kojima je rekao ne - Liverpool i Bayern. Samo je saopštio da su to timovi s kojim ga veže prošlost.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Neću komentarisati o Liverpoolu ili Bayernu. To su veliki klubovi i s njima sam povezan zbog prošlosti. Ipak, sad sam na mjestu gdje želim biti. Nije vrijeme da sad govorim o budućnosti, želim se dodatno razviti u Bayeru", istakao je Xabi Alonso.

"Zahvalan sam Bayeru, rukvodstvu tima, igračima i navijačima. Osjećam da je ovako najbolje - da nastavimo skupa. Igračima sam već saopštio odluku", rekao je Španac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Sta kažu glupi navijači bayerna hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha jesu zadovoljni hahahaha
1 0
Baron22
Nema ko daj šta daš kakav zebri i pm cccc hahahahahaha propadaju lagano hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi