"Broj 10 je za bogove poput Pelea, Maradone i Modrića... To što ga on nosi je uvreda"

"Broj 10 je za bogove poput Pelea, Maradone i Modrića... To što ga on nosi je uvreda"

E. Škorić

Krilni napadač Ansu Fati (20), kojeg u Barceloni smatraju velikom nadom i nasljednikom Lionela Messija, ne impresionira u ovoj sezoni La Lige, te je podložan često kritikama.

Nakon pobjede nad Atletico Madridom, bivši argentinski golman Jorge D'Alessandro je bio jako oštar prema mladoj zvijezdi Barcelone.

"Jedina njegova zasluga je što nosi broj 10. To je uvreda za nogomet! Zašto? Jer broj 10 nosili su Pele, Maradona, Modrić... Broj 10 je za bogove! Ansu Fati s brojem 10...“, rekao je Jorge D'Alessandro, prenosi As.

Rođen u Buenos Airesu, Jorge D'Alessandro (73) proveo je većinu svoje karijere u Španiji. Kupila ga je Salamanca 1974. od San Lorenza i umirovio se nakon 10 godina.

Kao trener radio je za timove kao što su Betis, Atletico Madrid, Salamanca, Elche ili Rayo Vallecano, a trenutno je analitičar u emisiji "El Chiringuito".

Ansu Fati sinoć u duelu sa igračima Atletica (Foto: EPA)

Što se Ansua Fatija tiče, debitovao je za prvi tim Barcelone 2019. godine sa samo 16 godina i 298 dana, kao drugi najmlađi debitant u povijesti kluba. Prvi gol postigao je 31. avgusta u La Ligi i bio je najmlađi strijelac u povijesti Barcelone i treći najmlađi u povijesti lige.

Također drži još dva rekorda. Najmlađi je nogometaš koji je za Barcelonu nastupio u Ligi prvaka (16 godina i 321 dan) i najmlađi strijelac za Katalonce u ovom natjecanju (17 godina i 40 dana).

Posljednjih godina Ansu Fati, koji je nakon Messijevog odlaska preuzeo broj 10, ima sve više zdravstvenih problema. Počevši od sezone 2020/2021, ŠPanac je bio odsutan na 486 dana, propustivši 75 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč svemu, uživa veliko povjerenje u Barceloni i Xavi na njega računa u sezoni u kojoj se vodi bitka za titulu s Real Madridom.

U aktuelnoj sezoni Fati je sakupio 23 nastupa, postigavši tri gola uz tri asistencije u La Ligi. Protiv Atletica je na terenu sinoć proveo 58 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Bog je samo jedan. Cuj modric bog euzubillah hahaha pa de nek sam sebi odlozi smrt i sve bolescuge onda
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi