Dembele junak Barcelone: Katalonci slave važna tri boda, u sudijskoj nadoknadi nesvakidašnje scene
Detalj sa večerašnjeg meča FOTO: EPA

Derbi odlučio jedan pogodak

Dembele junak Barcelone: Katalonci slave važna tri boda, u sudijskoj nadoknadi nesvakidašnje scene

Samir Mlaćo
U sklopu 16. kola LaLige snage su večeras u Madridu odmjerili Atletico i Barcelona, a gosti na kraju slavili minimalnu pobjedu (0:1) i imaju razloga za zadovoljstvo.

Na samom početku zaprijetio je Atletico, no udarac Bariosa je odbranio golman Barcelone. Barcelone je tada počela dominirati u posjedu lopte, što se isplatilo već u 22. minuti kada Dembele koji je ostao sam na drugoj strani šutira uz lijevu stativu i gosti su mogli da slave. Gol pogledajte ovdje.

Najbliži izjednačenju Atletico je bio u 32. minuti kada je Llorente primio loptu i šutirao u šesnaestercu, no jedan igrač Barcelone u posljednji čas blokira.  Dvije minute kasnije Gimenez šutira glavom, ali ide to pored gola.

Atletico se nije branio, pokušao je do gola do poluvremena, no Barcelone je odoljevala i otišla sa golom prednosti na pauzu.

U nastavku bez puno uzbuđenja sve do 62. minute kada Dembele mogao riješiti sve svojim drugim pogotkom. Blokirali su igrači Atletica, saveznik je bila i stativa, pa je lopta otišla u korner.

Uzvratio je Griezmann petnaest minuta prije kraja no ni on nije bio precizan.

Oglasi

Do kraja bez većih uzbuđenja, vrijedi izdvojiti tek direktne crvene kartone za Stefana Savića (Atletico) i Ferrana Torresa (Barcelona) i Barcelona je slavila minimalnu, ali važnu pobjedu te obradovala svoje navijače na neugodnom gostovanju.

Katalonci su na najbolji način iskoristili poraz Reala od Villareala i tako imaju tri boda prednosti nad ljutim rivalom.

Atletico je na petom mjestu sa 27 osvojenih bodova i Madriđani ne mogu biti zadovoljni kako protiče ova sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 16. kolo:

Atletico Madrid – Barcelona 0:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
2 čista penala nije svirao atleticu..
3 6
ubnt2
Tako je,BARCA!!!!! Extra tekma bgm, hebeno je ali najbitnije 3 boda!!
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi