Xavijeva revolucija u Barceloni: Na početku sezone je malo ko ovo mogao zamisliti
Barcelona u ovom momentu ima najbolju odbranu od svih timova u najboljih pet evropskih liga.

Sjajna statistika

Xavijeva revolucija u Barceloni: Na početku sezone je malo ko ovo mogao zamisliti

Eldar Ganibegović

Iako na evropskom planu ne cvjetaju ruže Barceloni, u Španiji, a naročito u Primeri je sve u najboljem redu. To pokazuje i statistika koja kaže da je Barcelona u jednom segmentu najbolja u Evropi.

Već drugu sezonu u nizu Barcelona će proljeće dočekati u Evropskoj ligi, nakon što završava treća u grupnoj fazi Lige prvaka.

Ako tamo ne cvjetaju ruže, onda se to sigurno ne može reći za domaća takmičenja gdje je za sada sve u najboljem redu.

Da, teškom mukom je savladan trećeligaš Intercity u Kupu Kralja, no savladan je, a u španskoj Primeri je tek priča bajna.

Nakon 16 odigranih utakmica Barcelona se s 41 bodom nalazi na prvom mjestu te ima tri više od ljutog rivala Real Madrida koji je drugi.

Ta razlika načinjena je upravo u posljednjem kolu gdje je Real poražen od Villarreala s 2:1, dok je Barcelona pobijedila Atletico s 0:1.

Oglasi

Poslije 16 odigranih mečeva u La Ligi, Barcelona je najbolji klub u najboljih pet evropskih liga po broju primljenih pogodaka. Primili su samo šest.

To je definitivno sjajan rezultat i jedna revolucija otkada je stigao Xavi Hernandez na mjesto trenera ovog kluba.

Iza Barcelone nalazi se Juventus koji je primio gol više, ali i odigrao utakmicu više nego katalonski velikan. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

# KLUB PRIMLJENI GOLOVI
1. Barcelona 6
2. Juventus 7
3. Newcastle, Lens 11
4. Villarreal 12
5. Betis, Bayern, PSG, Napoli 13

Inače, sinoć je trijumf nad Atleticom Barceloni donio Pedri, a Xavi je nakon utakmice imao samo riječi hvale za ovog mladog fudbalera:

"Pedri nam daje vremena da dođemo do daha. Ne gubi loptu, uvek je dobro pozicioniran. Koristi obje noge, dominira veznim redom i ima savršen tajming u svojim intervencijama."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
I ispao iz lige prvaka odmah u grupi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti