Nova 'desetka' Barcelone sutra će konačno na teren
Foto - EPA

Ansu Fati se vraća nakon 10 mjeseci

Nova 'desetka' Barcelone sutra će konačno na teren

M. Šljivak

Odlaskom Lionela Messija iz Barcelone dres sa brojem 10 pripao je talentovanom 18-godišnjak Ansuu Fatiju.

Ovaj mladi fudbaler dobio je veliku čast da nosi ovaj broj, a sa njim će po prvi put zaigrati u sutrašnjem meču protiv Levantea.

Fati je zbog teške povrede koljena sa terena odsustvovao čak 10 mjeseci. Sada je spreman za povratak i dobit će minutažu protiv Levantea.

Očekuje se kako će 18-godišnji napadač odigrati oko 20-ak minuta u ovom meču i to će mu biti prvi meč za klub ud novembra prošle godine kada se povrijedio u meču protiv Betisa.

Ansu Fati je najmlađi strijelac u historiji katalonskog velikana (16 godina i 304 dana), a ukupno je nastupio 41 put i postigao je 13 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fati se smatra jednim od najboljih mladih fudbalera na svijetu i vidjet ćemo kako će izgledati po povratku od teške povrede.

Barcelona je favorit u susretu protiv Levantea. Mozzart vam nudi odlične kvote, a prognozu meča ostavite OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Svidja mi se kako Fati izgleda nakon godinu dana, sada ima ramena, vjerujem da je i noge radio... bice to dobro ne sekiram se ja za Barcelonu. Možda jesam živi hodajući Real Madrid, ali Barcelona je godinama otipisivala legende iz ovog ili onog razloga i uvijek ispliva na vrh. Mes que un club ima posebno značenje, ko ne zna čemu pričam nek pogleda "Take the ball, pass the ball"
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi