Barcelona odlučila da prihvati ponudu koja će Fatija baciti u očaj, 30 miliona eura i novi veznjak

Mladi napadač bi išao put Engleske u tom slučaju

Barcelona odlučila da prihvati ponudu koja će Fatija baciti u očaj, 30 miliona eura i novi veznjak

Endin Čaušević

Španski mediji pišu da je Ansu Fati jedan od igrača koji će najvjerovatnije napustiti Barcelonu ovog ljeta jer nije zadovoljan minutažom koju ima, ali i ne igra u baš najboljoj formi. Navodno, Katalonci su dobili veoma zanimljivu ponudu za njega i čini se da bi mogli pristati i napraviti razmjenu igrača.

Od Fatija se u ovoj sezoni mnogo očekivalo, a posebno kada je preuzeo broj deset nakon odlaska Lionela Messija. Ipak, problemi s povredama u prošloj i loša forma u ovoj pokazali su da on i nije dostojna zamjena za Argentinca.

Iako je igrao u skoro svakoj utakmci ove sezone Fati je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače, te nije uopšte tajna da je nezadovoljan minutažom koju ima.

Njegov agent Jorge Mendes nedavno je boravio u Barceloni i održao sastanak s čelnicima kluba, a Ansu Fati je bio glavna tema.

Pokušava se naći najbolji scenario za Fatija, ali i za klub jer je jasno da ovaj 20-godišnjak ni u idućoj sezoni baš neće imati ulogu startera, a pogotovo to neće biti slučaj ako se Lionel Messi vrati u klub.

Nedavno su se pojavile zanimljive informacije da bi Fati mogao završiti u dresu Wolverhamptona, a čini se da se tu zaista nešto dešava.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je jutros da je Wolverhampton zvanično poslao ponudu za Fatija i Barceloni je ponudio 30 miliona eura i Rubena Nevesa, te kako stvari stoje na Camp Nouu su veoma blizi odluke da prihvate tu ponudu.

Neves je ljetos bio na meti Barcelone, ali tada je transfer propao zbog nedostatka novca. No, Wolverhampton želi da iskoristi Portugalca i nudi ga Barceloni kako bi na kraju uspjeli dovesti Ansua Fatija.

Sport piše da neće biti iznenađenje ukoliko Barcelona prihvati ponudu i da su u klubu jako blizu odluke da to urade.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi tako zaradila 30 miliona eura i to je novac koji im prijeko treba za nova pojačanja, a pored toga dobili bi i zvučno pojačanje u veznom redu i igrača kojeg su prošlog ljeta svim silama pokušali dovesti, ali nisu uspjeli.

Fatijeva želja je ostanak u Barceloni, ali je Mendesu dao zeleno svjetlo da mu nađe novi klub kada je postao svjestan da se njegova minutaža i status kod Xavija Hernandeza neće mijenjati u skorije vrijeme.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi