U njemu drugi vide nešto posebno - Raphinha nakon jedne sezone na izlaznim vratima Barcelone
Brazilski fudbaler nakon samo jedne sezone u Barceloni napušta klub (Foto: EPA)

Raphinha ponovo u Engleskoj

U njemu drugi vide nešto posebno - Raphinha nakon jedne sezone na izlaznim vratima Barcelone

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Raphinha (26) nakon samo jedne sezone napušta Barcelonu i vraća se u engleski Premiership. Španski mediji tvrde da je Chelsea taj koji vodi u trci za potpis ovog ofanzivca, ali nisu jedini i on će imati zanimljive izbore ovog ljeta.

Raphinha je proteklog ljeta stigao kao pojačanje u Barcelonu. Katalonski velikan ga je platio 58 miliona eura ekipi Leeds Uniteda, no nakon samo jedne sezone on bi mogao napustiti Camp Nou.

Iako je 26-godišnji ofanzivac jedan od igrača koje Xavi Hernandez želi zadržati, ponude koje stižu jednostavno su previše dobre da bi se propustile i Barca je spremna prodati ovog krilnog napadača.

Prema pisanju španskih medija, Raphinha bi mogao završiti u ekipi Chelseaja. Plavci navodno vode u trci za potpis ovog fudbalera i spremni su izdvojiti 80 miliona eura za njegove usluge.

Nije tim sa Stamford Bridgea jedini koji želi Brazilca. Njihov gradski rival Arsenal također pokazuje ogroman interes, kao i najbogatiji tim svijeta Newcastle, koji priprema ekipu za povratak u Ligu prvaka.

Raphinha je u dresu Barcelone ove sezone odigrao 45 utakmica i ima učinak od 10 pobjeda i 11 asistencija.

Oglasi

Prethodno je u karijeri ovaj fudbaler nastupao za brazilski Avai, portugalske ekipe Vitorije Guimaraes i Sporting Lisabon, francuski Rennes, te Leeds United.

Ansu Fati i Ferran Torres blizu su novih klubova

Katalonski velikan Barcelona napravit će tokom ljeta poprilične promjene u igračkim redovima, a klub je već dobio tri ponude za ofanzivce i izvjesno je da bi klub uz Raphinhu mogli napustiti Ansu Fati, Ferran Torres.

Barcelona je zbog finansijskih problema i želje da potpišu Lionela Messija primorana napraviti određene izlazne transfere kako bi se bez problema registrovali novi igrači.

Katalonski velikan neće imati previše problema s prodajom određenih igrača i već su u procesu tri odlična posla u Engleskoj u kojima će tim s Camp Noua zaraditi 170 miliona eura i dobit će jednog igrača.

Put Engleske ponovo bi mogao i Ferran Torres. Xavi ga ne vidi kao igrača koji može pomoći u budućnosti, a ponuda Aston Ville od 60 miliona eura dobro je došla klubu i realizacija transfera je izvjesna.

Oglasi

Iz kluba vjerovatno ide i nekada velika nada Ansu Fati. Barca pregovara s Wolverhamptonom o njegovom transferu, agent Jorge Mendez završava posao koji će Kataloncima donijeti 30 miliona eura i veznjaka Rubena Nevesa.

Xavi nije veliki ljubitelj portugalskog veznjaka. Ipak, nema ništa protiv da on bude dio posla i očekuje se da bi posao vrlo brzo mogao biti završen.

Odlaskom Ansua Fatija oslobađa se i 'desetka' Barcelone. Ona spremno čeka svoj najboljeg dječaka Lionela Messija koji je spreman odbiti nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije kako bi se vratio u klub.

Na listi za odlazak s Camp Noua još su Jordi Alba, Franck Kessie i Eric Garcia. Klub će pokušati da ih se riješi što je prije moguće, a najveći problem je Jordi Alba koji ima još godinu ugovora u kojoj bi trebao uzeti 36 miliona eura. On jednostavno ne želi otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je s druge strane već završila transfere Ilkaya Gundogana i Iniga Martineza. Sjajni veznjak i defanzivac stižu kao slobodni igrači.

Klub je trenutno u potrazi i za kvalitetnim rješenjem na poziciji desnog beka. Nju su ove sezone krpili mnogi igrači, najčešće Jules Kounde, ali Francuz je jasno saopštio kako više nema namjeru da igra na toj poziciji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi