Raphinhi saopštili da će ga prodati, u klubu nisu mogli da vjeruju kako je reagovao

Brazilac pravi profesionalac

Raphinhi saopštili da će ga prodati, u klubu nisu mogli da vjeruju kako je reagovao

Endin Čaušević

Kao što je već svima jasno Barcelona će ovog ljeta morati prodati nekoliko prvotimaca i zvijezda ekipe ukoliko želi da dovodi pojačanja, a prije svega to se odnosi na povratak Lionela Messija. Čini se da će prvi koji će napustiti klub biti Raphinha koji je prije samo godinu dana stigao u Barcelonu. Brazilcu su već saopštili vijesti, a u klubu su bili itekako iznenađeni njegovom reakcijom.

Raphinha je u Barcelonu stigoa prije svega godinu dana iz Leeds Uniteda i pokazao se kao odlično pojačanje. Ove sezone je jedan od ponajboljih igrača katalonskog kluba, ali ni to mu ne garantuje ostanak.

Već odavno se piše o tome da će Barcelona morati prodati nekoliko igrača ukoliko želi da dovodi pojačanja i barem pokuša vratiti Lionela Messija.

Prije nekoliko dana španski mediji objavili su da je Raphinha sigurno otpisan i da će on biti na ljeto na transfer listi. Barca neće imati očito problema da ga proda jer navodno već imaju ponudu od 80 miliona eura za njega od Newcastlea.

Raphinha ove sezone igra u odličnoj formi i navijače je oduševio svojim igrama, ali ni to mu nije na kraju dovoljno da ostane na Camp Nouu.

Katalonski Sport objavio je da su čelnici kluba prije nekoliko dana održali razgovor s Raphinhom kako bi mu objasnili zbog čega će se on naći na transfer listi i zašto su primorani da ga prodaju nakon samo jedne sezone.

Oglasi

Navodno, Brazilac je iznenađujuće dobro prihvatio takve vijesti i iznenadio je čelnike Barcelone jer im uopšte nije pravio nikakav problem. Raphinha je poručio da je sretan što je dobio šansu da igra u tako velikom klubu i da razumije u kakvim finansijkim problemima je Barcelona.

Također, Raphinha je svjestan i u slučaju ostanka u Barci, te povratka Messija u ovaj klub izgubio bi značajno minutažu koju je imao u prethodnim mjesecima.

Raphinha ne želi da grije klupu i cilj mu je da nađe klub gdje će imati pristojnu minutažu. Također, prioritet je povratak u Englesku i čini se da je to trenutno najrealnija opcija za njega.

Pored Newcastlea ranije se Brazilac povezivao s Arsenalom i bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 26-godišnji reprezentativac Brazila u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Barcelonu je odigrao čak 45 utakmica i uspio je zabiti deset golova i upisati još 11 asistencija.

Barcelona ga je prošlog ljeta platila Leedsu 58 miliona eura, a Raphinha je s Kataloncima potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti